Wies de woeste piraat
Boek

Wies de woeste piraat ([2017])/ Julia Boehme, illustraties: Ines Rarisch ; Nederlandse vertaling [uit het Duits] en bewerking: Annemarie Dragt

Wies is een stoere piraat. Samen met Laslo de leeuw gaat ze op zoek naar een schat. Maar de schat wordt bewaakt door een draak. En die draak houdt van raadsels. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het stoere meisje Wies is piraat. Samen met haar bemanningslid Laslo de leeuw gaat ze op zoek naar de grootste schat die bestaat. Probleem is alleen dat die schat bewaakt wordt door een draak. Die geeft raadsels op. Weet je het antwoord, dan krijg je de schat. Maar weet je het niet, dan eet hij je op! Wies verzint een list om achter het geheim van de draak te komen. Eenvoudig, leuk en onderhoudend verhaaltje, gedrukt in een grote letter. De zinnen beginnen steeds op een nieuwe regel en door de ruime bladspiegel, het eenvoudige woordgebruik, AVI-M4, en de vrolijk gekleurde illustraties heb je een leuk verhaal voor een jonge doelgroep. Ook de hoofdpersonen zijn aansprekend voor de startende lezer. Deel uit de serie 'Ik [hou van] lezen'*, gericht op beginnende lezers na enkele maanden leesonderwijs. Met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020678635 | 59 pagina's

Titel Wies de woeste piraat
Auteur Julia Boehme
Secundaire auteur Ines Rarisch ; Annemarie Dragt
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : kluitman, [2017]
Overige gegevens 59 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Paula Piratenschreck. - Bindlach : Loewe Verlag GmbH, (c)2012
ISBN 9789020678635
PPN 409153729
Genre sprookjes
Thematrefwoord draken ; Zeerovers
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ik  lezen
Boek

Ik lezen (2016-...)

vol.
Uitgeleend