De boomhoroscoop
Boek

De boomhoroscoop uit welk hout ben jij gesneden? ([2017])/ Esmée van Doorn, Toon Ebben, Peter Derksen, met een voorwoord van Irene van Lippe-Biesterfeld

Jubileumboek van de Stichting Nationale Boomfeestdag, waarbij er aandacht is voor de horoscoop en de specifieke boom die past bij de geboortedatum, maar bovenal de waarde van bomen wordt benadrukt.

Aanwezigheid

Recensie

Verrassend mooi boek over bomen, geschreven ter gelegenheid van het zestigjarig jubileum van de Stichting Nationale Boomfeestdag. Deze organisatie heeft als doelstelling kinderen meer te leren over de waarde en het belang van bomen, waarbij het streven is om ieder kind voor de tiende verjaardag een eigen boom te laten planten. De drie auteurs zijn nauw betrokken bij de Stichting, evenals Irene van Lippe-Biesterfeld, die een inspirerend voorwoord schreef. Naast allerlei wetenswaardigheden ligt de nadruk in dit jubileumboek op de horoscoop, naar aanleiding van de Keltische boomkalender. Bij ieder mens past een boom die overeenkomt met de geboortedatum, waarbij er meer inzicht kan ontstaan in het karakter. Elke boom uit die kalender wordt apart belicht aan de hand van prachtige kleurenfoto's, waarbij ook aandacht is voor medische en andere toepassingen. Een aanrader voor iedereen die begaan is met de klimaatveranderingen en zich bewust is van de zeer belangrijke plaats van bomen in het ecosysteem. Ook geschikt als geschenkboek en zeker een stimulans om meer bomen te planten.

Specificaties

Nederlands | 9789400508941 | 128 pagina's

Titel De boomhoroscoop : uit welk hout ben jij gesneden?
Auteur Esmée van Doorn
Instelling /Stichting Nationale Boomfeestdag
Secundaire auteur Toon Ebben ; Peter Derksen ; Irene (prinses der Nederlanden)
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Lev., [2017]
Overige gegevens 128 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Uitgave ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van Stichting Nationale Boomfeestdag - Met literatuuropgave
ISBN 9789400508941
PPN 409309761
Rubriekscode 422.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bomen; Horoscopie ; Bomen; Cultuurgeschiedenis
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Bomen