Spreeuwenstad en de piraten
Boek

Spreeuwenstad en de piraten ([2017])/ auteur: Cao Wenxuan, illustrator: Li Guangyu

In Spreeuwenstad landt een vreemde vogel, WaWa. Hij wordt goed verzorgd. Dan wordt de stad aangevallen door piraten. WaWa beschermt de stad. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Op een dag landt er in Spreeuwenstad een vreemde vogel, die niemand ooit eerder heeft gezien. Hij heeft het zo naar zijn zin dat hij blijft en als hij van een wonderdrank drinkt, doet hij de gekste dingen. Op een dag komt Deukhoed de piratenkapitein met veel piraten en boten naar de stad gevaren. Zou WaWa echt de beschermengel van het stadje zijn? De tekst staat in een groot schreefloos lettertype en de bladspiegel oogt ruim. Hij is soms wat opsommend, waardoor het wat zakelijk lijkt. Bevat geen moeilijke, maar wel specifieke woorden als indrukwekkend, beschermengel, soortgenoten, hilarisch, braakliggend en capriolen. De vele vlotte ingekleurde pentekeningen, ook paginagroot, vormen een prachtige aanvulling op de tekst, zowel door de plaatsing als het beeld. Inhoudelijk gezien een humoristisch en spannend verhaal. Aangekondigd als het eerste deel over WaWa van de Chinese schrijver (1954), die in 2016 de H.C. Andersen Award won. Dit is zijn eerste boek die vertaald is in het Nederlands. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789071501975 | 46 pagina's

Titel Spreeuwenstad en de piraten
Uniforme titel Spreeuwenstad en de piraten
Auteur Cao" Wenxuan
Secundaire auteur Li Guangyu
Type materiaal Boek
Uitgave [Lierderholthuis] : Leonon Media, [2017]
Overige gegevens 46 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Chinees - Oorspronkelijke Chinese uitgave: Beijing : China Children's Press & Publication Group, (c)2016
ISBN 9789071501975
PPN 407986960
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Vogels ; Zeerovers
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Wawa de wondervogel
Boek

Wawa de wondervogel (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Cao" Wenxuan