Zo spelen wij
Boek

Zo spelen wij ([2017])/ Ellen Lawrence, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Corian Linnemans

Waar speel jij graag mee? Ontdek waarmee kinderen in allerlei landen spelen. Je ziet o.a. Afrikaanse kinderen voetballen zonder bal en met koskosnoten of oude autobanden. Met veel, ook grote, kleurenfoto's, Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Recensie

Deel uit de serie 'Mijn wereld, jouw wereld'* voor jonge kinderen over hoe en waarmee kinderen in andere landen spelen. Voetballen, schommelen en fietsen doen bijvoorbeeld alle kinderen, maar in Afrika gaat dat anders dan in Nederland. En in andere landen hebben ze ook eigen bedachte spelletjes zoals spelletjes met autobanden en elastiekjes. Op elke dubbele bladzijde staat een deelthema centraal. Bij en in kleurenfoto's in verschillende formaten staat een summiere tekst van vier tot tien zinnen. Op de levendige foto's zien we kinderen een bepaald spel doen. De lay-out is speels maar wel wat rommelig. Regelmatig staan foto's over elkaar heen en de tekst staat niet in een vaste structuur op de pagina. Verder is het een mooie, informatieve uitgave. Met inhoudsopgave, wereldkaart, register en verklaring van moeilijke woorden. Op school te gebruiken bij wereldverkenning. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461755896 | 24 pagina's

Titel Zo spelen wij
Auteur Ellen Lawrence
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 21 × 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Time to play. - Ruby Tuesday Books Ltd., (c)2015. - (My world, your world)
ISBN 9789461755896
PPN 408335521
Rubriekscode 433.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Buiten spelen (werkwoord)
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Spelletjes

Relaties/Serie

Mijn wereld, jouw wereld
Boek

Mijn wereld, jouw wereld (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Ellen Lawrence