Bo mag geen zeediertjes
Boek

Bo mag geen zeediertjes uitleg voor kinderen met een vis, schaal- en schelpdier allergie [Dyslexie editie] ([2014])/ Denise Harsveldt, bewerking & vormgeving: Marc Bos

Als het meisje Bo (6, ik-figuur) zeediertjes eet, wordt ze ziek. Lees wat er dan gebeurt, hoe dit in het ziekenhuis is vastgesteld en de gevolgen voor het kind en haar omgeving. Met overzicht van ingredienten en kleurenillustraties.Voorlezen aan kinderen van ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Voorleesboekje over het 6-jarige meisje Bo (ik-figuur) die een voedselallergie heeft. Het verhaal is opgeschreven als een soort vraaggesprek. Zo wordt eerst de vraag gesteld op welke manier Bo ziek kan worden en wat de oorzaak daarvan is: Bo wordt ziek van het eten van zeediertjes. Uitgelegd wordt dat Bo naar het ziekenhuis is geweest om te testen waar ze allergisch voor is. De ouders van Bo leggen uit hoe de adrenalinepen werkt indien Bo toch een allergische reactie vertoont. Van sommige dingen vindt Bo het niet erg dat ze die niet kan eten, zoals oesters. Bo houdt van koken en helpt haar moeder graag in de keuken. Het boek is geschikt om kinderen en de omgeving te informeren over een kind met een voedselallergie voor zeedieren. De tekst (in een niet voor iedereen prettig leesbare dyslexieletter) is vooral gericht op jonge kinderen en wat kinderlijk. De illustraties zijn vaak informatief van aard en sluiten goed bij de tekst aan. Bij de illustraties staan veelal ter verduidelijking één of meerdere woorden, met een pijl en in een vetgedrukte letter. De tekeningen zijn kleurrijk, eenvoudig, maar duidelijk. Hoort bij een serie met boeken over allerlei voedselintoleranties. Over dit thema verscheen ook een versie voor jongens 'Sep mag geen zeediertjes'*. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492650146

Titel Bo mag geen zeediertjes : uitleg voor kinderen met een vis, schaal- en schelpdier allergie [Dyslexie editie]
Auteur Denise Harsveldt
Secundaire auteur Marc Bos
Type materiaal Boek
Uitgave [Bussum] : Semolino, [2014]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789492650146
PPN 408448032
Rubriekscode 605.94
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedselallergie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Voedselallergie