Lotje mag geen melk
Boek

Lotje mag geen melk uitleg voor kinderen met een melkallergie [Dyslexie editie] ([2014])/ Denise Harsveldt, bewerking & vormgeving: Marc Bos

Als Lotje (5, ik-figuur) melkproducten neemt, wordt ze ziek. Lees wat er dan gebeurt, hoe dit in het ziekenhuis is vastgesteld en de gevolgen voor het kind en haar omgeving. Met overzicht van ingredienten en kleurenillustraties.Voorlezen aan kinderen van ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bijna vierkant voorleesboekje over de 5-jarige Lotje (ik-figuur) die allergisch is voor melk. Het is een handige tool voor opvoeders om op een duidelijke en leuke manier aan hun kind met een melkallergie of lactose-intolerantie uit te leggen waarom ze iets niet mogen eten of drinken en wat ze allemaal nog wel mogen. Bovendien kunnen de kinderen het boekje laten lezen door bijvoorbeeld vriendjes en familieleden zodat ook die begrijpen wat een melkallergie is en wat het voor gevolgen heeft voor het kind. Bevat ingrediëntenlijst voor melkallergie en melkintolerantie. De auteur is voedingsdeskundige en bedenker/maker van een reeks boekjes over soortgelijke onderwerpen. Er is ook een jongensversie verschenen: 'Floris mag geen melk'*. Beetje vreemd is dat de teksten in een dyslexie lettertype staan, want jonge kinderen kunnen het niet zelf lezen en niet iedereen vindt deze letter prettig. Verder is het een gezellig, mooi, duidelijk en kleurrijk boekje dat kinderen zeker zal aanspreken. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492650023

Titel Lotje mag geen melk : uitleg voor kinderen met een melkallergie [Dyslexie editie]
Auteur Denise Harsveldt
Secundaire auteur Marc Bos
Type materiaal Boek
Uitgave [Bussum] : Semolino, [2014]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789492650023
PPN 408447508
Rubriekscode 605.94
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Koemelkallergie ; Lactose-intolerantie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Voedselallergie