Dit zijn onze kleren
Boek

Dit zijn onze kleren ([2017])/ Ellen Lawrence, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Corian Linnemans

Wat voor kleren draag jij? Ontdek welke kleding kinderen in allerlei landen dragen. Je ziet o.a. hoe kinderen in Siberie zich warm houden en dat ze in India sari's dragen. Met veel, ook grote, kleurenfoto's, Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzame uitgave in oblong formaat uit de reeks 'Mijn wereld, jouw wereld'*. In deze reeks maken jonge kinderen op informatieve wijze kennis met wereldverkennende thema's. Dit kleurige, aansprekende boekje gaat over kleding van kinderen van over heel de wereld. Zo wordt het zoeklicht gericht op Quechua-kinderen in Peru (kleren gemaakt van alpacawol), maar ook op kleding van het volk van de Nenetsen in Siberië, met kleding gemaakt van rendiervacht. Ook traditionele kleding uit Bulgarije, Chinese hoeden van de Miao en schooluniformen in diverse landen passeren de revue. Afgesloten wordt met t-shirts die in de gehele wereld worden gedragen. Elk hoofdstuk beslaat twee naast elkaar gelegen pagina's en wordt ingeleid met een korte tekst van twee tot vier zinnen; bijzonderheden worden verteld in ronde informatiecirkels. Beginnende lezers moeten ondersteund worden bij het lezen. Prachtige kleurenfotografie zorgt voor verwondering en herkenning. Met een wereldkaart, lijst van moeilijke woorden, register en verwijzing naar enkele boeken en webistes. Mooie reeks die veel kinderen aanspreekt, ook voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755919 | 24 pagina's

Titel Dit zijn onze kleren
Auteur Ellen Lawrence
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 21 × 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The clothes we wear. - Ruby Tuesday Books Ltd., (c)2015. - (My world, your world)
ISBN 9789461755919
PPN 40833553X
Rubriekscode 615.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kleding
PIM Rubriek Uiterlijk
PIM Trefwoord Kleding

Relaties/Serie

Mijn wereld, jouw wereld
Boek

Mijn wereld, jouw wereld (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Ellen Lawrence