The Essex serpent
Boek

The Essex serpent (2017)/ Sarah Perry

In Engeland aan het einde van de 19e eeuw trekt een weduwe uit Londen samen met haar autistische zoontje en haar socialistische vriendin naar een dorpje in Essex waar een gevleugelde monsterslang de omgeving onveilig zou maken.

Aanwezigheid

Recensie

Engeland eind 19e eeuw: een gevleugelde monsterslang zou in de moerassen bij een dorpje in Essex zijn gesignaleerd. Ongelukken met mens en dier in de omgeving worden aan het monster toegeschreven. De vrijzinnige Londense weduwe Cora gaat met haar autistische zoon en haar socialistische vriendin Martha op zoek naar het monster, en naar fossielen die dan de rage zijn. De plaatselijke dominee met wie Cora bevriend raakt, gelooft er niet in, evenmin als in fossielen en Darwin. Zijn aan tbc lijdende vrouw gelooft in de natuur, de chirurg die verliefd is op Cora zweert bij de wetenschap, en de rijke man die valt voor de socialistische Martha, stort zich op de verheffing van de bewoners van de Londense sloppenwijken. Een bijzonder sfeervolle, goed geschreven gothic novel met interessante, sympathieke personages. Naast fijne vleugjes horror, romantiek en humor heeft de auteur, ook mooi de dan heersende ideeën over wetenschap, bijgeloof en socialisme door het verhaal heen geweven. Zeer onderhoudend, en goed gerecenseerd in de Engelse pers. Haalde de shortlist van Costa Novel Award 2016 en won de Bailey's Women's Prize for Fiction. Pocketuitgave, kleine letter, ruime marge.

Specificaties

Engels | 9781781255452 | 416 pagina's

Titel The Essex serpent
Auteur Sarah Perry
Type materiaal Boek
Uitgave London : Serpent's Tail, 2017
Overige gegevens 416 pagina's - 20 cm
Annotatie Met: An interview with Sarah Perry by Rowan Mantell, en: Reading group questions - Oorspronkelijke uitgave: 2016
ISBN 9781781255452
PPN 410575070
Genre griezelverhaal - historische roman
Taal Engels