Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Hidden figures
DVD

Hidden figures ([2017])/ directed by Theodore Melfi

In het begin van de jaren zestig leveren drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen bij de NASA een grote bijdrage aan de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte.

Aanwezigheid

Recensie

Historisch drama van Theodore Melfi (St. Vincent), gebaseerd op ware gebeurtenissen. Begin jaren 60 is de NASA tijdens de 'Space Race' koortsachtig bezig met de voorbereiding van de lancering van astronaut John Glenn in een baan om de aarde. Drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen, Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe), werken er als wiskundigen en ingenieurs. Ze moeten zich staande houden in een mannenbolwerk en worden bovendien geconfronteerd met rassendiscriminatie, wat destijds in de VS nog legaal was. De recensenten geven 3-4 sterren. Marco Weijers (Telegraaf 9-3-'17): '(...) Die positieve afwikkeling past bij deze weinig subtiele, maar daarom niet minder aanstekelijke film. Hidden figures pleziert het publiek schaamteloos met humor, fijn acteerwerk, hartverwarmende emoties en een stille triomf. Waar nu alsnog - volkomen terecht - de loftrompet over wordt gestoken.' VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) De makers laten de choquerende alledaagsheid van de ongelijkheid voor zich spreken in een genuanceerd sociaal onrecht-drama dat van lichtheid is voorzien dankzij humor en joviale soulmuziek.' Genomineerd voor drie Oscars en twee Golden Globes.

Specificaties

Engels | 8712626049203

Titel Hidden figures
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Theodore Melfi ; Taraji P. Henson ; Octavia Spencer ; Janelle Monáe ; Margot Lee Shetterly
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (127 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek van Margot Lee Shetterly - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2016
ISBN 8712626049203
PPN 410529133
Thematrefwoord Zwarte vrouwen ; NASA ; Verenigde Staten ; Wiskundigen
Taal Engels