Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Beter onderwijs? Zoek het uit!
Boek

Beter onderwijs? Zoek het uit! 8 aanraders ([2017])/ Linda van den Bergh en Anje Ros, hoofdredacteur: Walter van de Calseyde

Presentatie van acht 'aanraders' die moeten leiden tot ontwikkeling en versterking van de leerkrachtattitude en onderwijsverbetering.

Recensie

In dit deeltje uit de boekenreeks verbonden aan TIB (Tijdschrift voor Intern Begeleiders) wordt een onderzoekende houding bij leerkrachten gezien als een belangrijke hefboom tot onderwijsverbetering. In acht 'aanraders' komen thema's voorbij die uitnodigen en/of leiden tot de ontwikkeling en versterking van die leerkrachtattitude; onder andere samen praktijkonderzoek doen, zorg voor draagvlak en eigenaarschap, geef elkaar feedback en professionaliseer gedifferentieerd. De informatie is in een vast format verpakt: context, achtergrondinformatie, vragenlijsten, voorbeelden, een enkele foto, tools & tips - elke aanrader (hoofdstuk) sluit af met een compacte samenvatting. Meer weten? Zie de lijst van actueel aanbod. De reeks richt zich op intern begeleiders om teamleden te stimuleren en mee te nemen in dit leerproces. Gezien het thema (eigenaarschap!), de mate van voorkennis of theorie die nodig is om de aanraders te begrijpen en in te zetten, is het boek breder inzetbaar: (toekomstige) leraren, doe er (ook) je voordeel mee. Oproep die veel volgers verdient: beter onderwijs? (Onder)zoek het uit!

Specificaties

Nederlands | 9789463170505 | 96 pagina's

Titel Beter onderwijs? Zoek het uit! : 8 aanraders
Auteur Linda van den Bergh
Secundaire auteur Anje Ros ; Walter van de Calseyde
Type materiaal Boek
Uitgave Dordrecht : Instondo, [2017]
Overige gegevens 96 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463170505
PPN 409228788
Rubriekscode 450.45
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Onderwijsvernieuwing
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Onderwijs-vernieuwing

Relaties/Serie

TIBtools
Boek

TIBtools (2012-...)

vol. 19
Uitgeleend