Wat doet mijn lichaam... als ik beweeg?
Boek

Wat doet mijn lichaam... als ik beweeg? ([2017])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Monica Terpstra

Je beweegt de hele dag door. Maar wat moet je lichaam daarvoor doen? Lees over de samenwerking tussen de botten, spieren, hersenen en hart bij het bewegen. Met kleurenfoto's en tekeningen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Je beweegt de hele dag door. Maar wat moet je lichaam daarvoor doen? Uitgave over de samenwerking tussen de botten, spieren, hersenen en hart bij het bewegen. De informatie is verdeeld over negen hoofdstukken. Elk hoofdstuk bestaat uit een kleurrijke spread met vier of vijf korte alinea's tekst. In de tekst vetgedrukte woorden zoal ruggenmerg, pees en voedingsstof worden uitgelegd in de verklarende woordenlijst achterin. Verder staan op speelse wijze verdeeld over de spread een of twee kleurenfoto's en verschillende getekende kleurenillustraties, die de informatie verduidelijken en ondersteunen. De illustraties staan niet in een kader en betreffen ook doorsnedes van het lichaam. Tevens zijn korte weetjes in witte of gekleurde tekstblokjes opgenomen. Voorin is een duidelijke inhoudsopgave. Het boek sluit af met een register en verwijzingen naar enige andere titels en websites. De tekst is over het algemeen helder. Maakt deel uit van de vertaalde serie 'Wat doet mijn lichaam...', met delen over de spijsvertering en de groei*. Goede aanvulling op de boeken die er al zijn over dit onderwerp zijn door de duidelijke indeling en beknoptheid. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461755858 | 24 pagina's

Titel Wat doet mijn lichaam... als ik beweeg?
Uniforme titel Als ik beweeg?
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: What happens when I move?. - Ruby Tuesday Books Ltd., (c)2014. - (My body inside and out!)
ISBN 9789461755858
PPN 408335599
Rubriekscode 600.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bewegingsleer
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Bewegingsleer

Relaties/Serie

Wat doet mijn lichaam...
Boek

Wat doet mijn lichaam... (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen