Saartje mag geen gluutjes [Dyslexie editie]
Boek

Saartje mag geen gluutjes [Dyslexie editie] uitleg voor kinderen met een gluten-intolerantie ([2014])/ Denise Harsveldt, bewerking & vormgeving: Marc Bos

Als Saartje (5, ik-figuur) gluten eet, die o.a. in boterhammen en snoepjes zitten wordt zij ziek. Lees wat er dan gebeurt, hoe dit in het ziekenhuis is vastgesteld en de gevolgen voor het kind en zijn omgeving. Met overzicht van ingredienten en eenvoudige kleurenillustraties.Voorlezen aan kinderen van ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bijna vierkant, rijk geïllustreerd voorleesboekje over de 5-jarige Saartje (ik-figuur) die glutenintolerantie heeft. Het maakt deel uit van een serie* (zie semolinokids.nl) van een auteur die voedingsdeskundige is. Alle boekjes komen uit in een jongens- en meisjesversie. De jongensversie is 'Teuntje mag geen gluutjes'**. Een rol in het boek is weggelegd voor een knuffel die een rugzakje draagt waarin het kind briefjes kan doen waarop staat wat hij stom vindt, zodat de knuffel de last van het dieet draagt. Het idee van de knuffel is aardig. Dat het om een knuffel van het merk Happy Horse gaat, staat niet in de uitgave maar alleen op de site. Inhoudelijk is het boekje onvolledig en niet geheel correct. Wat is namiet? Bedoelt de auteur kamut? Waarom is vetsin verboden? Het woord coeliakie wordt niet genoemd en er is geen verwijzing naar glutenvrij.nl, waar wel correcte informatie te vinden is. De teksten staan in een dyslexie lettertype. Bij de tekst zijn veel eenvoudige kleurrijke tekeningen opgenomen. Aardig idee maar geen aanrader. Vanaf ca. 3 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492650009

Titel Saartje mag geen gluutjes [Dyslexie editie] : uitleg voor kinderen met een gluten-intolerantie
Auteur Denise Harsveldt
Secundaire auteur Marc Bos
Type materiaal Boek
Uitgave [Bussum] : Semolino, [2014]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789492650009
PPN 408447443
Rubriekscode 605.13
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Coeliakie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Coeliakie