Jip mag geen nootjes [Dyslexie editie]
Boek

Jip mag geen nootjes [Dyslexie editie] uitleg voor kinderen met een notenallergie ([2014])/ Denise Harsveldt, bewerking & vormgeving: Marc Bos

Als Jip (5, ik-figuur) noten eet, wordt hij ziek. Lees wat er dan gebeurt, hoe dit in het ziekenhuis is vastgesteld en de gevolgen voor het kind en zijn omgeving. Met overzicht van ingredienten en eenvoudige kleurenillustraties.Voorlezen aan kinderen van ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief prentenboek waarin Jip vertelt over zijn notenallergie. Dat doet hij aan de hand van vragen van een fictieve interviewer: 'Weet je nog wat ze in het ziekenhuis hebben gedaan?' en 'Hoe doe je dat met traktaties op school?' Ook de moeder van Jip komt aan het woord om uit te leggen wat een notenallergie is. De stijl doet wat tuttig aan met zinnen als 'Zo dan ben je al een grote jongen' en veel verkleinwoorden 'kindjes die ook geen nootjes en pinda's mogen'. De informatie is gedetailleerd. Je leest dat Jip in het bos geen nootjes mag oprapen, en dat er op school een adrenalinespuit ligt voor het geval Jip toch iets met noten eet. De tekst (geschreven in een dyslexieletter) wordt ondersteund met eenvoudige tekeningen in kleur. Het boek, dat ook in een meisjesversie verscheen met Pippa* als hoofdpersoon, is bedoeld voor ouders om hun kind uit te leggen waarom het iets niet mag eten. De auteur is voedingsdeskundige en schrijft boeken voor kinderen over voeding. In dezelfde opzet verschenen meerdere uitgaven**. Voorlezen vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492650191

Titel Jip mag geen nootjes [Dyslexie editie] : uitleg voor kinderen met een notenallergie
Auteur Denise Harsveldt
Secundaire auteur Marc Bos
Type materiaal Boek
Uitgave [Bussum] : Semolino, [2014]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789492650191
PPN 408448083
Rubriekscode 605.94
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Noten (vrucht); Voedselallergie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Voedselallergie