Miss Sloane
DVD

Miss Sloane ([2017])/ directed by John Madden

Een succesvolle lobbyiste in Washington D.C. stapt over van een groot lobbybedrijf naar een kleine non-profitorganisatie die ijvert voor een strengere wapenwetgeving.

Aanwezigheid

Recensie

Politiek drama van John Madden (The best exotic Marigold Hotel; Masters of sex) met Jessica Chastain (Crimson Peak; The Martian) en Mark Strong. Elizabeth Sloane is een keiharde en succesvolle lobbyist in Washington D.C. Ze stapt over van een groot lobbybedrijf naar een kleine non-profitorganisatie die ijvert voor een strengere wapenwetgeving. Haar vroegere bedrijf strijdt voor de machtige wapenlobby en doet er alles aan om haar klein te krijgen. De recensenten geven 2-4 sterren. NRC (22-2-'17) schrijft dat de film netjes 'het stramien van de politieke paranoïathriller' volgt en vooral 'het seksisme in Washington én de filmindustrie blootlegt'. Eric Le Duc (Telegraaf 23-2-'17) daarentegen ziet: 'een meeslepende en leerzame film die niet alleen op intrigerende wijze de aalgladde en manipulatieve wereld van lobbyisten toont.' Hij noemt de climax 'geforceerd spectaculair', maar dit is 'een beginnersfoutje van debuterend scriptschrijver en voormalig advocaat Jonathan Perera, die verder een puik en intelligent scenario aflevert.' Chastain was genomineerd voor de Golden Globe voor beste actrice.

Specificaties

Engels | 5412370834300

Titel Miss Sloane
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur John Madden ; Jessica Chastain
Type materiaal DVD
Uitgave Braine-l'Alleud : Belga Films, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (132 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jessica Chastain. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Canada : Transfilm, 2016
ISBN 5412370834300
PPN 410741140
Genre politieke roman
Thematrefwoord Lobbyen
Taal Engels