Het eeuwige vuur
Boek

Het eeuwige vuur een bloedige strijd om macht, religie en liefde verscheurt het zestiende-eeuwse Europa ([2017])/ Ken Follett, vertaling [uit het Engels]: Joost van der Meer en William Oostendorp

In de 16e eeuw, als Elizabeth Tudor koningin van Engeland wordt, neemt zij een in de liefde teleurgestelde jongeman in dienst als haar spion in een door godsdienstoorlogen verscheurd Europa, waarbij zijn loyaliteit zwaar op de proef wordt gesteld.

Aanwezigheid

Recensie

Mary Tudor is koningin van Engeland en vervolgt protestanten met straffe hand. Als haar halfzuster Elizabeth de scepter overneemt, wordt zij om haar meer tolerante houding belaagd door de rest van Europa. Om complotten en aanslagen op haar leven te verijdelen richt zij een geheime dienst op. Een van haar eerste spionnen is Ned Willard uit Kingsbridge, die zijn verdriet probeert te vergeten nu zijn bruid Margery aan een ander uitgehuwelijkt is. Zijn leven is de rode draad in het verhaal dat wemelt van talloze hoofd- en bijfiguren die door hun grote aantal het lezen nodeloos ingewikkeld maken. Dit (te) wijdlopig opgezette epos van bijna 900 pagina's voert van Engeland naar Spanje en Frankrijk en Zwitserland en bestrijkt de periode van 1558 tot 1620, een turbulente tijd vol avontuur en gevaren die door de auteur (1949) goed weergegeven wordt. Bovendien is hij zorgvuldig omgegaan met historische authenticiteit, ook al zijn de dialogen soms potsierlijk modern. Met een kaartje van Kingsbridge en een lijst van dramatis personae, aangevuld met een lijst van personages die ook echt hebben bestaan. Afzonderlijk te lezen deel drie van de Kingsbridge-saga*.

Specificaties

Nederlands | 9789022575116 | 861 pagina's

Titel Het eeuwige vuur : een bloedige strijd om macht, religie en liefde verscheurt het zestiende-eeuwse Europa
Auteur Ken Follett
Secundaire auteur Joost van der Meer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2017]
Overige gegevens 861 pagina's - kaarten - 24 cm
Annotatie Vertaling van: A column of fire. - London : Macmillan, 2017
ISBN 9789022575116
PPN 409242969
Genre historische roman
Taal Nederlands