Als ik aan je denk
Boek

Als ik aan je denk wat is de waarheid - en wil Luisa Brant die wel weten? ([2017])/ Laura Lippman, vertaling [uit het Engels]: Mariëtte van Gelder

Een openbaar aanklager in Amerika bereidt een moordzaak voor waarbij langzaam herinneringen bovenkomen aan een dood waar haar broer ooit bij betrokken was.

Aanwezigheid

Recensie

Een vrouwelijke openbare aanklager in Amerika bereidt een moordzaak voor. Langzaam komen daardoor herinneringen boven aan een dood waar haar broer ooit bij betrokken was. Geleidelijk aan borrelen allerlei lang verborgen zaken op, waaronder enkele zeer onaangename. Uiteindelijk blijkt haar leven deels op leugens gebouwd te zijn. Deze thriller van succesauteur Lippman (1959) overstijgt het niveau van de doorsnee thriller, niet alleen omdat plot en verhaal ijzersterk zijn, maar vooral omdat de personages aandacht krijgen en overtuigen. Er zijn twee parallelle verhalen die worden verteld vanuit het perspectief van Lu Brant, de aanklager, en die uiteindelijk bij elkaar komen. Bovendien is het verhaal boek extra overtuigend omdat de auteur opgegroeid is op de school en in de omgeving die ze beschrijft. Al met al een thriller voor de fijnproever en liefhebber van bijvoorbeeld Harlan Coben en Michael Connelly.

Specificaties

Nederlands | 9789022580776 | 330 pagina's

Titel Als ik aan je denk : wat is de waarheid - en wil Luisa Brant die wel weten?
Auteur Laura Lippman
Secundaire auteur Mariëtte van Gelder
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2017]
Overige gegevens 330 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Willde Lake. - London : Faber & Faber, 2016
ISBN 9789022580776
PPN 40961971X
Genre thriller
Taal Nederlands