Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Dit alles zal ik je geven
Boek

Dit alles zal ik je geven (2017)/ Dolores Redondo, vertaling [uit het Spaans]: Jos Kockelkoren

Na een mysterieus auto-ongeluk gaat de partner van het slachtoffer op onderzoek uit en komt erachter dat hij niet alles van hem wist.

Aanwezigheid

Recensie

De populaire Spaanse schrijver Manuel wordt op de hoogte gesteld dat zijn echtgenoot Alvaro bij een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Maar in tegenstelling tot wat hij dacht, was Alvaro niet in Barcelona maar in Galicië, waar hij het hoofd van een adellijke familie met een groot landgoed blijkt te zijn. Het politieonderzoek naar het ongeluk is op bevel van hogerhand al afgesloten als Manuel aankomt, maar dit wordt door de net gepensioneerde politieluitenant Nogueira niet vertrouwd. Samen beginnen ze de zaak te onderzoeken en leggen al doende geheimen en misdaden bloot, maar wie verantwoordelijk is voor de dood van Alvaro blijft lang onduidelijk. Bijna 600 pagina's lang weet de schrijfster (1969) haar lezers te boeien met een gecompliceerde en originele intrige. Er is wel eens sprake van een te veel aan uitweiding en een overdaad aan melodrama, maar dat neemt niet weg dat het boek de liefhebber van thrillers veel te bieden heeft. Naast de misdaden zijn dat het leven op het Galicisch platteland, de arrogantie van de adel en een keur aan typische personages. De auteur won met dit boek de Premio Planeta 2016, een belangrijke Spaanse literaire prijs.

Specificaties

Nederlands | 9789401607407 | 592 pagina's

Titel Dit alles zal ik je geven
Auteur Dolores Redondo
Secundaire auteur Jos Kockelkoren
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Xander, 2017
Overige gegevens 592 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Todo esto te daré. - Barcelona : Editorial Planeta, noviembre de 2016. - (Autores Españoles e Iberoamericanos)
ISBN 9789401607407
PPN 412015137
Genre thriller
Thematrefwoord Geheimen
Taal Nederlands