De weg terug
Boek

De weg terug persoonlijke verhalen van medewerkers van de Dienst Terugkeer en Vertrek (november 2017)/ Mariëtte Middelbeek

Verhalen van medewerkers van de overheidsdienst die vreemdelingen die geen recht hebben op verblijf in Nederland, helpt met hun terugkeer naar het land van herkomst.

Recensie

Vreemdelingen van wie is vastgesteld dat ze geen recht hebben op verblijf in Nederland, moeten terug naar waar ze vandaan komen. De Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) regisseert het daadwerkelijke vertrek van vreemdelingen. Uitgangspunt is dat de vreemdeling zelfstandig vertrekt, met of zonder hulp van de DT&V en andere maatschappelijke en sociale organisaties. In dit boek vertellen twaalf DT&V-medewerkers wat zij zoal meemaken tijdens hun werk. In veertig hoofdstukken van circa vier bladzijden ontstaat een beeld van schrijnende, complexe, ontroerende en ook grappige situaties die zich voordoen en de mensen die zij begeleiden: van gezinnen met kinderen, alleenstaande jonge moeders met een baby tot mensen met een onbekende nationaliteit, recidivisten en criminelen. Het resultaat is een boek dat een uniek inkijkje biedt in de wereld van de DT&V. Met een verklarende woordenlijst. Goed geredigeerde verhalenbundel, geschikt voor een breed publiek van geïnteresseerden in het werk van de DT&V en wat er gebeurt als een vreemdeling het land moet verlaten.

Specificaties

Nederlands | 9789460683725 | 207 pagina's

Titel De weg terug : persoonlijke verhalen van medewerkers van de Dienst Terugkeer en Vertrek
Auteur Mariëtte Middelbeek
Instelling /Ministerie van Veiligheid en Justitie. Dienst Terugkeer en Vertrek
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Baarn : Uitgeverij Marmer, november 2017
Overige gegevens 207 pagina's - 22 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Dienst Terugkeer en Vertrek, Ministerie van Veiligheid en Justitie
ISBN 9789460683725
PPN 413177645
Rubriekscode 398.29
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dienst Terugkeer en Vertrek; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vreemdelingen