De geheime kookclub
Boek

De geheime kookclub ([2017])/ Laurel Remington, vertaling [uit het Engels]: Kris Eikelenboom ; redactie en productie: Vitataal

Als Scarlett (13) voor de kat van haar zieke buurvrouw gaat zorgen, ontdekt ze in het buurhuis een geweldige keuken en een goed kookboek. Dat is het begin van een geheime kookclub die Scarletts leven zal veranderen. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Scarlet (12, ik-figuur) is vaak het onderwerp van haar moeders populaire blog. De meest gênante details uit haar leven worden daarin verteld. Daardoor is ze op school vaak het mikpunt van spot. Om ervoor te zorgen, dat haar moeder niets over haar kan schrijven, onderneemt ze niets meer. Maar als Scarlett 's nachts geluiden hoort in het huis van de buurvrouw, die naar het ziekenhuis is gebracht, gaat ze toch stilletjes op onderzoek uit. Ze vindt een poes, maar ook een prachtige keuken met een speciaal kookboek. Scarlett gaat in het geheim aan de slag met dit leuke kookboek, en zo verandert haar leven. Langzaam kruipt ze uit haar schulp. Enkele vrienden sluiten zich aan bij de geheime kookclub en als de oude buurvrouw weer thuiskomt, wordt het nog leuker. Er is saamhorigheid en zelfs Scarletts moeder verandert in het voordeel. Dit hartverwarmende debuutverhaal van Engelse schrijfster is prettig leesbaar in vrij korte getitelde hoofdstukken. Goede identificatiemogelijkheden. Het bevordert zorg en respect voor oudere mensen. Fijn boek voor meisjes vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048314256 | 280 pagina's

Titel De geheime kookclub
Auteur Laurel Remington
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Kris Eikelenboom
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 280 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The secret cooking club. - Frome, Somerset : Chicken House, 2016
ISBN 9789048314256
PPN 409239518
Thematrefwoord Koken ; Ouderen ; Eenoudergezin ; Clubs
Taal Nederlands