Levensbloed
Boek

Levensbloed (augustus 2017)/ Gena Showalter, vertaling [uit het Engels] Irene Paridaans ; bewerking: Katya Kholyapina

Ten (17, ik-figuur) heeft gekozen voor een volgend leven in het rechtvaardige Troika, maar haar geliefde Killian koos het rivaliserende Myriad. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de toekomstige wereld waarin de 17-jarige Ten leeft, moet je kiezen in welk koninkrijk je na je eerste leven, je Firstlife, terechtkomt. Ten heeft in het eerste deel van de 'Everlife'-serie* gekozen voor Troika, het licht en de rechtvaardigheid. Killian, op wie ze verliefd is, hoort bij de tegenpartij: Myriad ('Macht is een recht!'). In dit tweede deel is de lezer al bekend met het wereldbeeld en de personages. Ten maakt in haar Everlife een groei door. Ze wordt sterker en probeert de oorlog tussen de twee koninkrijken te stoppen. Ze krijgt in Troika nieuwe vrienden, maar ook wordt ze uit onverwachte hoek verraden en sterven er geliefden. De auteur beschrijft meer gevechten dan in het eerste deel, maar er is ook humor en romantiek en er komt hulp van een personage van wie de lezer dit niet zal verwachten. Het slot belooft veel voor het volgende deel. Ruime marge en voorin een plattegrond. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402724707 | 446 pagina's

Titel Levensbloed
Auteur Gena Showalter
Secundaire auteur Irene Paridaans ; Katya Kholyapina
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Harper Collins Young Adult, augustus 2017
Overige gegevens 446 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Harlequin Books SA - Vertaling van: Lifeblood. - Don Mills, Ontario : Harlequin®Teen, (c)2017. - (Everlife series ; book 2)
ISBN 9789402724707
PPN 409269093
Genre science-fiction
Thematrefwoord Dystopieën
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Everlife
Boek

Everlife (2018)

vol. 2
Uitgeleend
Gena Showalter