Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Egyptenaren
Boek

Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Egyptenaren ([2017])/ Sarah Devos, met illustraties van Heleen Brulot ; revisie: De Witregel

Hoe lang duurde het om een piramide te bouwen? Hoe oud was Toetanchamon toen hij farao werd? Professor Kleinbrein vertelt je, met veel grapjes, alles wat je maar weten wilt over de Egyptenaren. Met veel grappige zwart-wittekeningen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tweeënveertig duizend jaar voor Christus woonden er al mensen in Egypte, dat is gigantisch lang geleden! Zo begint dit humoristische overzicht, dat een levendig beeld geeft van leven en werken in het Oude Egypte. In tegenstelling tot andere overzichten staat hier vooral de tekst centraal, ondersteund door veel grappige tekeningen in zwart-wit. De auteur geeft blijk van kennis van zaken en heeft veel recente informatie in haar boek verwerkt. Het geheel is toegankelijk vormgegeven, met korte teksten en informatie in aparte kadertjes. Hoe lang duurde het om een piramide te bouwen? Hoe oud was Toetanchamon toen hij farao werd? Al dit soort vragen worden zogenaamd beantwoord door professor Kleinbrein. Het verhaal wordt nergens saai en door de humoristische verteltrant blijft men doorlezen. Ook moeilijk lezende kinderen kunnen hierdoor op een leuke manier kennismaken met de Egyptische Oudheid. Deel uit een serie; eerder verschenen 'Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen' en 'Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de ridders'*. Voorin een tijdlijn en een inhoudsopgave. Geen register. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, ook geschikt voor kinderen die wat meer moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789401441650 | 173 pagina's

Titel Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Egyptenaren
Uniforme titel De Egyptenaren
Auteur Sarah Devos
Secundaire auteur Heleen Brulot
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2017]
Overige gegevens 173 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Franse titel: De Egyptenaren
ISBN 9789401441650
PPN 410926221
Rubriekscode 922.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Egyptische Oudheid
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Egyptische oudheid

Relaties/Serie

Professor Breinstein
Boek

Professor Breinstein (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Sarah Devos