Auto's
Boek

Auto's ([2017])/ Tammy Enz, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Paul van den Belt ; eindredactie: Cecile Bolwerk

Hoe ontwerp je een veilige en prettig rijdende auto? Lees van alles over o.a. motor en transmissie, weerstand, autobanden en remmen. En ontdek zelf hoe het allemaal werkt door de proefjes te doen. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen, vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Met welke krachten krijgt een voertuig op wielen te maken? Kennis wordt gemaakt met de wetenschap die achter het ontwerpen van een veilige en prettig rijdende auto zit. In aparte hoofdstukken komen aan bod: motor en transmissie, weerstand, autobanden en remmen en bumpers. Bij elk thema staan een of twee proefjes waarin kinderen o.a. versnellingen maken waarmee ze ontdekken hoe ze kracht overbrengen. Verder leren ze al doende hoe remmen gebruikmaken van wrijving om een auto tot stilstand te brengen (met een cd of dvd). Overzichtelijke bladspiegel met niet al te lange teksten, die goed op de doelgroep zijn afgestemd. Er is een grote letter gebruikt. Daarbij staan grote kleurenillustraties, ook foto's. Aanwezig zijn een verklarende woordenlijst, verwijzingen naar enige boeken/websites en een register. Maakt deel uit van de reeks 'Jonge ingenieurs bouwen'* binnen de uitgebreide serie 'Lees & weet meer'. Mede door de vele doe-activiteiten die de stof verhelderen, aanbevolen voor kinderen van ca. 9 t/m 12 jaar, ook geschikt voor kinderen die wat moeizamer (begrijpend) lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463411028 | 32 pagina's

Titel Auto's
Uniforme titel Jonge ingenieurs bouwen auto's
Auteur Tammy Enz
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Building vehicles that roll. - Capstone Global Library Limited, (c)2017. - (Young engineers)
ISBN 9789463411028
PPN 410916374
Rubriekscode 657.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Auto's
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Auto's

Relaties/Serie

Jonge ingenieurs bouwen
Boek

Jonge ingenieurs bouwen (2017- ...)

vol.
Uitgeleend
Tammy Enz