Explosievenhonden
Boek

Explosievenhonden ([2017])/ Sara Green, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Wat is een explosievenhond, wanneer wordt hij ingezet en hoe worden deze honden getraind? Met twee verhaaltjes over honden in actie en veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als een explosievenhond gaat zitten tijdens zijn gevaarlijke speurwerk, is dat een teken aan de wand. Het kan betekenen dat er een bom is gevonden. Voor de hond is het speuren naar explosieven een spel waarvoor hij kan worden beloond. Dankzij explosievenhonden zijn er al veel mensen gered. Sommige honden dienen in het leger of werken voor de marechaussee op het vliegveld. Terwijl andere honden weer samenwerken met de politie op plekken waar veel mensen samenkomen zoals in voetbalstadions. Aansprekende uitgave waarin de supersnuffelaars in actie te zien zijn. De informatie is verdeeld over zes hoofdstukken. Op elke bladzijde staat een kleurenfoto waarin we een explosievenhond in actie zien. Daarbij staat in een groengekleurd vak een voor de doelgroep toegankelijke tekst van vijf tot tien korte zinnen met eenvoudige woorden en in een duidelijk lettertype. Sommige moeilijke woorden staan vetgedrukt en worden achterin uitgelegd. Maakt deel uit van de serie 'Honden als helden'*. De uitgave kreeg het keurmerk Makkelijk lezen. Bevat een inhoudsopgave, enige verwijzingen en een register register. Het onderwerp zal veel kinderen zeker aanspreken. Geschikt voor kinderen van ca. 9 t/m 12 jaar, ook voor hen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463411141 | 24 pagina's

Titel Explosievenhonden
Auteur Sara Green
Secundaire auteur Kirsten Verhagen ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Bomb-sniffing dogs. - Bellwether Media, Inc., (c)2014
ISBN 9789463411141
PPN 410916269
Rubriekscode 634.17
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Explosievenhonden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Honden

Relaties/Serie

Honden als helden
Boek

Honden als helden (2017-...)

vol.
Uitgeleend