Lawinehonden
Boek

Lawinehonden ([2017])/ Sara Green, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Wat is een lawinehond, wanneer komt hij in actie en hoe worden deze honden getraind? Met twee verhaaltjes over een reddingsactie en veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Uitleg over wat een lawinehond is, wanneer hij in actie komt, welke hondenrassen geschikt zijn voor deze taak en hoe deze dieren worden opgevoed en getraind. Gestart en afgesloten wordt met een verhaaltje over een reddingsactie in de sneeuw. De onderwerpen zijn verdeeld over zeven korte hoofdstukken. Kleurrijke lay-out met teksten in lichtblauwe vakken. De teksten bestaan uit vijf tot tien korte zinnen met eenvoudige woorden en een duidelijk lettertype. Op elke bladzijde staat een paginagrote of kleinere kleurenfoto met bijschriften of weetjes in een gekleurd vakje. De informatie is serieus van toon. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in de woordenlijst achter in het boek uitgelegd. Maakt deel uit van de serie 'Honden als helden'*. Bevat verder een boekenlijst, verwijzingen naar enige boeken en websites en een register. Het boek kreeg het keurmerk Makkelijk Lezen. Het onderwerp zal kinderen zeker aanspreken. Geschikt voor kinderen van ca. 9 t/m 12 jaar, ook voor hen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463411158 | 24 pagina's

Titel Lawinehonden
Auteur Sara Green
Secundaire auteur Kirsten Verhagen ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Snow search dogs. - Bellwether Media, Inc., (c)2014
ISBN 9789463411158
PPN 410916250
Rubriekscode 614.89
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Reddingshonden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Honden

Relaties/Serie

Honden als helden
Boek

Honden als helden (2017-...)

vol.
Uitgeleend