Groot weetjesboek over piraten
Boek

Groot weetjesboek over piraten (mei 2017)/ tekst door Pascale Hédelin, illustraties dooe Didier Balicevic, Robert Barborini, Benjamin Bécue, Sylvie Bessard

Hoe leefden piraten? Waarom hadden ze soms een houten been? Door vragen en spelletjes en veel kleurrijke tekeningen kom je van alles te weten over piraten. Samen bekijken vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Alles komt aan bod in dit piratenboek: beroemde piraten, het leven aan boord, gevechten, het leven aan wal en verschillende soorten piraten in verschillende (historische) tijden en plaatsen. Ieder hoofdstuk is verdeeld in deelonderwerpen. Per deelonderwerp is er een dubbele pagina met een grote prent. De illustratie laat één of meerdere scenario's zien die bij het thema passen, bijvoorbeeld een entering bij het hoofdstuk over gevechten. Met kernachtige begrippen wordt aangegeven wat je op de prent ziet. Het is duidelijk de bedoeling dat een volwassene meekijkt en vertelt, om uit te leggen wat er gebeurt en in eigen woorden moeilijke termen zoals 'breeuwen', 'deserteren' en 'boekanier' te verduidelijken. Ook de bloederige gevechten, straffen (zoals oor afsnijden) en het Afrikaanse slavenschip zullen een toelichting nodig hebben. Aan de rechterkant wordt via een vraag het deelonderwerp verder toegelicht. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een soort overhoringspagina. Met inhoudsopgave, wereldkaart en trefwoordenlijst. Eerder verscheen van de auteur in vergelijkbare opzet 'Grote dino's voor kleine speurneuzen'*. Samen bekijken vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461317032 | 95 pagina's

Titel Groot weetjesboek over piraten
Auteur Pascale Hédelin
Secundaire auteur Didier Balicevic
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Kalmthout : Van Halewyck, mei 2017
Overige gegevens 95 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Les pirates. - Editions Milan, (c)2013. - (Mes années pourquoi)
ISBN 9789461317032
PPN 410809144
Rubriekscode 658.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeerovers
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Piraten