Ontdek de natuur
Boek

Ontdek de natuur ([2017])/ foto's binnenwerk: Okapia KG, illustraties binnenwerk: Fotolia.com ; vertaling [uit het Duits]: Jörgen van Drunen ; redactie en productie: Vitataal

Maak kennis met tachtig dieren en planten, die je dicht bij huis kunt vinden. Lees enkele weetjes over onder andere de das, ooievaar, glimworm en het roodborstje. Met een kleurenfoto van alle dieren en planten. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Frisse uitgave waarin kinderen kennismaken met ruim tachtig planten en dieren. Het gaat vooral om soorten die dichtbij te vinden zijn: in tuin, park, bos of aan de stadsrand. Na een korte inleiding zijn de planten en dieren verdeeld over de thema's: planten, paddenstoelen, insecten (plus de regenworm), vissen, amfibieën en reptielen, vogels, zoogdieren en wat dierensporen. Binnen deze thema's wordt aandacht besteed aan o.a.: zilverspar, eekhoorntjesbrood, boktor, gaasvlieg, snoek, pad, adder, merel en egel. Op elke dubbele pagina komen twee of drie planten of dieren aan bod. Van elk dier en elke plant is minstens een mooie en duidelijke kleurenfoto opgenomen. Daarbij zijn enkele wetenswaardigheden, deels in een kader, vermeld. De informatie is summier en volkomen willekeurig. Zo zijn er subtitels als: patrijs steeds minder, angsthaas, bijentaal, vogeltrek en naaktzadigen. De lay-out met teksten op een frisgroene achtergrond en gekleurde kaders is speels en vrolijk. Per dubbele bladzijde staan naast de korte tekst een of twee weetjes op een stukje wit ruitjespapier plus extra informatie tegen een oranje fond. Namen van de dieren staan op 'afplakband'. Bevat een register. In de informatie over vliegenzwammen kunnen kinderen lezen dat ze niet giftig zijn. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048314959 | 64 pagina's

Titel Ontdek de natuur
Instelling /Fotolia ; /OKAPIA KG, Frankfurt am Main ; /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Jörgen van Drunen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Tiere & Natur entdecken. - Köln : KOMET Verlag GmbH
ISBN 9789048314959
PPN 409239712
Rubriekscode 577.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuur
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuur