Een piraat
Boek

Een piraat ([2018])/ John Farndon, illustraties Tatio Viano ; vertaling [uit het Engels]: Vanja Walsmit ; eindredactie: Monica Terpstra

Hoe zag het leven van een piraat er in de achttiende eeuw uit? Jamie Flynn (ca. 12, ik-figuur) wordt ontvoerd door piraten en maakt mee hoe een schip wordt buitgemaakt en de schat verdeeld. Met informatie over die tijd en stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In 1717 wordt de jonge Jamie Flynn (ca. 12, ik-figuur) in de haven van Charleston (aan de oostkust van Amerka) ontvoerd. Hij belandt op het piratenschip van een beruchte kapitein. De lezer kijkt over zijn schouders mee. We maken het leven aan boord mee, welke straffen er worden gegeven aan bemanningsleden (o.a. geselen, ravallen), hoe een schip buitgemaakt wordt en het feest dat erop volgt. Elk hoofdstuk begint (in duidelijke schreefloze letters) met de belevenissen van Jamie, die toekijkt of meehelpt. Bij stripachtige kleurige tekeningen in verschillende formaten, soms paginagroot, staat geschiedkundige informatie in een klein dun lettertype. De illustraties geven de sfeer van het piratenleven goed weer. Onder de noemer 'Kijk uit!' krijgt de lezer af en toe een tip, alsof hij/zij zelf een piraat zou zijn. Deze tips geven samen met de illustraties een luchtig effect aan het soms heftige verhaal. Vetgedrukte woorden zijn opgenomen in de woordenlijst achterin. Met tips voor enkele relevante boeken en websites. Bevat inhoudsopgave en register. Verscheen in de serie 'Kruip in de huid van...'*. Doordat de informatie deels gegeven wordt vanuit een jonge hoofdpersoon zullen kinderen zich kunnen inleven in de tijd en de gebeurtenissen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463411257 | 32 pagina's

Titel Een piraat
Auteur John Farndon
Secundaire auteur Tatio Viano ; Vanja Walsmit ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: How to live like a Caribbean pirate. - Hungry Tomato, (c)2016
ISBN 9789463411257
PPN 410934860
Rubriekscode 658.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeerovers
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Piraten

Relaties/Serie

Kruip in de huid van...
Boek

Kruip in de huid van... (2018-...)

vol.
Uitgeleend