Een jager in de steentijd
Boek

Een jager in de steentijd ([2018])/ Anita Ganeri, illustraties Mariano Epelbaum ; vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Monica Terpstra

Hoe zag het leven van een jager er in de steentijd eruit? Dar (ca. 12, ik-figuur) vertelt over zijn eerste mammoetjacht en de voorbereiding daarop. Met informatie over die tijd en stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de steentijd bereidt de jonge Dar (ca. 12, ik-figuur) zich voor op zijn eerste mammoetjacht. De lezer kijkt over zijn schouders mee. Na een lesje geschiedenis (over de mens) volgen we Dar in een grot met rotskunst en het maken van een hut van mammoetbotten. Tijdens de jacht wordt o.a. een mammoet gedood en volgt een gevecht met een andere stam. Afgesloten wordt met een feest. Elk hoofdstuk begint (in duidelijke schreefloze letters) met de belevenissen van Djar, die toekijkt of meehelpt. Bij stripachtige kleurige tekeningen in verschillende formaten, soms paginagroot, staat geschiedkundige informatie in een klein dun lettertype. De illustraties geven de sfeer van de steentijd goed weer. Onder de noemer 'Kijk uit!' krijgt de lezer af en toe een tip, alsof hij/zij zelf een jager zou zijn. Deze tips geven samen met de illustraties een luchtig effect aan het soms heftige verhaal. Vetgedrukte woorden zijn opgenomen in de woordenlijst achterin. Met tips voor enkele relevante boeken en websites. Bevat inhoudsopgave en register. Verscheen in de serie 'Kruip in de huid van...'*. Doordat de informatie deels gegeven wordt vanuit een jonge hoofdpersoon zullen kinderen zich kunnen inleven in de tijd en de gebeurtenissen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463411219 | 32 pagina's

Titel Een jager in de steentijd
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Mariano Epelbaum ; Janne van der Leer ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: How to live like a stone age hunter. - Hungry Tomato, (c)2015
ISBN 9789463411219
PPN 410934917
Rubriekscode 600.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Prehistorische mensen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Prehistorie

Relaties/Serie

Kruip in de huid van...
Boek

Kruip in de huid van... (2018-...)

vol.
Uitgeleend