Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Dinosaurussen
Boek

Dinosaurussen ([2017])/ Janet Richecky, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Kirsten Verhagen ; eindredactie: Cecile Bolwerk

Bekijk en lees welke soorten dinosaurussen er allemaal zijn. En hoe kwam het dat ze zijn uitgestorven? Met veel kleurenfoto's en korte weetjes. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Allerlei aspecten van dinosaurussen komen voorbij in dit deel uit de serie 'Mijn eerste foto-encyclopedie'*. Na een inleiding over wat een dino is, wordt kort ingegaan op de tijd en wereld waarin ze leefden. Daarna komen de soorten langs, zoals langnek-dino's, gepantserde dino's, raptors en kleine en grote vleeseters. Tot slot is er aandacht voor de levenscyclus, uitsterven van dino's en wetenschappelijk onderzoek. De informatie is verdeeld over veertien getitelde hoofdstukken van een dubbele pagina. Elk hoofdstuk bevat een inleidende tekst (grote druk), zo'n vijf grotendeels omkaderde kleurenfoto's, ongeveer acht opvallend vormgegeven, vetgedrukte termen (bv. nekschild, centrosaurus, aaseter) en een korte uitleg in pastelkleurige vlakken (normale druk). Overzichtelijke lay-out waarin beeld en woord vaak in één oogopslag te combineren zijn. Soms heeft een term betrekking op een deel van de foto, dan wijst de pijl dit aan. De terminologie is vaak pittig, maar de uitleg is feitelijk en duidelijk. Achterin staan verwijzingen naar boeken en websites. Aantrekkelijk kijk- en leesboek voor kinderen van ca. 9 t/m 11 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463410731 | 32 pagina's

Titel Dinosaurussen
Auteur Janet Richecky
Secundaire auteur Kirsten Verhagen ; Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Show me dinosaurs. - Capstone Global Library Limited, (c)2013
ISBN 9789463410731
PPN 410854034
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Mijn eerste foto-encyclopedie over...
Boek

Mijn eerste foto-encyclopedie over... (2014-...)

vol.
Uitgeleend