Het menselijk lichaam
Boek

Het menselijk lichaam ([2017])/ Angela Royston, vertaling [uit het Engels] Martin Strengholt

Ontdek en begrijp hoe een mens kan bewegen, horen, ademen, groeien en nog veel meer. Met veel getekende, ook schematische kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ontdek en begrijp hoe een mens kan bewegen, horen, ademen, groeien en nog veel meer. Na een inhoudsopgave met kleuren en pijlen volgt een inleiding waarin de verschillende processen in het menselijk lichaam benoemd worden en dezelfde kleuren krijgen. Na een spread over cellen volgen de andere mechanismen van het lichaam in acht hoofdstukken. Elk hoofdstuk start met een spread waarvoor je het boek een kwartslag moet draaien en waarop het hele lichaam tegen een zwarte achtergrond te zien is. Het onderwerp waar het om gaat, is hierop duidelijk aangegeven. Het boek bevat nauwelijks foto's (alleen close-ups), maar voornamelijk bijna animatie-achtige tekeningen in vrij felle kleuren. De tekst staat in korte blokjes met daarbij in gekleurde kaders korte weetjes. De inhoud is duidelijk, maar het taalgebruik is vrij volwassen en gaat soms diep op de materie in. Daar is ook de ruimte voor. De omvang van de hoofdstukken is verschillend, het varieert van drie tot zes spreads. Bevat een woordenlijst en register. Deel uit de serie '50 dingen die je moet weten'*. Deze titel onderscheidt zich door dieper op de materie in te gaan en door de stripachtige vormgeving. Vanaf ca. 12 jaar, ook voor hoogbegaafde kinderen in het basisonderwijs.

Specificaties

Nederlands | 9789043528566 | 80 pagina's

Titel Het menselijk lichaam
Auteur Angela Royston
Secundaire auteur Martin Strengholt
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Callenbach, [2017]
Overige gegevens 80 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The human body. - London : QED Publishing, (c)2016. - (50 Things you should know about...)
ISBN 9789043528566
PPN 409158054
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lichaam
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Lichaam

Relaties/Serie

50 dingen die je moet weten
Boek

50 dingen die je moet weten (2017-...)

vol.
Uitgeleend