Krokodil of alligator
Boek

Krokodil of alligator het grote boek van kleine verschillen ([2017])/ Emma Strack en Guillaume Plantevin, vertaling [uit het Frans] en bewerking: Aby Hartog ; redactie: Inge Fraters, Eva van Leeuwen

Wat zijn de verschillen tussen een haas en een konijn, een bacterie en een virus, een stalactiet en een stalagmiet? Encyclopedie over verschillen en overeenkomsten, met veel illustraties in matte kleuren. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek WETENSWAARDIG HEDEN STRA
  • Aanwezig
    8-14 jaar - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek WETENSWAARDIG HEDEN STRA

Recensie

Uniek vormgegeven boekwerk waarin het maken van een vergelijking tussen 'twee van een soort' tot kunst wordt verheven! In de wereld van de dieren, het voedsel, de geografie, het menselijk lichaam of de stad zijn tal van voorbeelden die in de praktijk dicht bij elkaar liggen, maar waarbij de verschillen bij nadere observatie of analyse toch wel erg groot zijn en de overeenkomsten soms verrassend. Telkens worden twee dicht bij elkaar liggende verschijningsvormen op twee naast elkaar gelegen pagina's met elkaar vergeleken, bijvoorbeeld: bij - wesp, sorbetijs - roomijs, boter - margarine, margriet - madeliefje, gilet - vest of stadsbus - touringcar. Dat gebeurt aan de hand van algemene informatie, lijstjes en drie vignetten per voorbeeld. De presentatie is strak, gestileerd, in matte kleuren, zakelijk nuchter, feitelijk, geordend en bijna wetenschappelijk qua classificatie. Een register sluit het boek af. Oorspronkelijk Franstalig (2015), van de hand van een auteur die wetenschap wil ontsluiten en toegankelijk maken voor kinderen/jongeren vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059567313 | 127 pagina's

Titel Krokodil of alligator : het grote boek van kleine verschillen
Auteur Emma Strack
Secundaire auteur Guillaume Plantevin ; Aby Hartog ; Inge Fraters
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Fontaine Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 127 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Chouette ou hibou?. - Éditions Gallimard Jeunesse, (c)2015
ISBN 9789059567313
PPN 409309419
Rubriekscode 070
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wetenswaardigheden ; Semantiek ; Voeding ; Geografie ; Kleding ; Menskunde ; Dieren
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wetenswaardigheden