Rompompom letterboek
Boek

Rompompom letterboek met de letters van school ([2017])/ illustraties: Katrien Van Schuylenbergh, tekst: Isabel Versteeg

Maak kennis met de 26 letters van het alfabet en met de tweeteken-klanken (bv. aa, ou, oe). Hoe klinkt de letter of tweeklank, hoe ziet die eruit en waar hoor je hem in woorden? Met kleurrijke tekeningen en foto's van voorwerpen, dieren enz. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit aantrekkelijke letterboek nemen Pompom, Loeloe en poes Snoes jonge kinderen mee op een leerzame ontdekkingsreis. Zij laten hen kennismaken met de 26 letters van het alfabet en de tweetekenklanken (aa, oo, ee, uu, ou, oe, ij, au, eu, ui, ie, ei). Ze nodigen kleuters via vragen uit om actief mee te doen, bv. 'Kijk, Pompom heeft een blokje met een letter. Zie je de letter? Weet je hoe de letter klinkt? Hoor je de letter?'. Op deze wijze kunnen spelenderwijs de klanken en letters worden geoefend. De vierkante uitgave sluit aan bij de kleutermethode Schatkist. Iedere bladzijde is op dezelfde manier opgebouwd en bevat dezelfde tekst met als enige verschil de letter die centraal staat. De bladspiegel oogt rustig. De strakke illustraties van voorwerpen, dieren enz. (tekeningen en foto's) staan in heldere kleuren op een zachtgekleurde achtergrond. Dit educatieve boek is uitermate geschikt voor leergierige kinderen die kennis (willen) maken met letters. In dezelfde opzet verscheen een uitgave over tellen*. Ouders en andere opvoeders kunnen het samen met het kind van voor naar achteren bekijken, maar er kan ook worden gestart bij letters die het kind al kent. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048732616

Titel Rompompom letterboek : met de letters van school
Uniforme titel Rompompom Letterboek Rom Pompom letterboek
Auteur Isabel Versteeg
Secundaire auteur Katrien Van Schuylenbergh
Type materiaal Boek
Uitgave Tilburg : Zwijsen, [2017]
Overige gegevens 42 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Leer beter taal & lezen
ISBN 9789048732616
PPN 410690570
Rubriekscode 475.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kleuters; Taalonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Taalonderwijs