Per ongeluk
Boek

Per ongeluk (2017)/ Nathalie Slosse & Rocio Del Moral

Egeltje Snuiter laat een ei van moeder eend vallen. Het kuikentje dat eruit komt is blind. Snuiter voelt zich enorm schuldig. Prentenboek met sfeervolle aquarelillustraties en verwerkingstips. Om te praten veroorzakers en slachtoffers van ongelukken. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als het egeltje Snuiter op de de twee eieren van moeder eend moet passen, laat hij er één per ongeluk uit zijn handen vallen waardoor er een flinke barst ontstaat. Het eendje, Kroosje, dat er uitkomt is blind en Snuiter voelt zich enorm schuldig. Zijn vriendje Flappie en zijn moeder helpen hem door samen naar mama eend te gaan en sorry te zeggen maar de eend wil niets van Snuiter weten. Dan helpt Snuiter Kroosje bij het vinden van zijn weg en zegt nog eens hoe het hem spijt. Kroosje heeft er vrede mee. De mooie aquareltekeningen over dubbele pagina's passen heel goed bij de gevoelige sfeer van het eenvoudige verhaal dat jonge kinderen zal aanspreken. Achterin tips hoe je met moeilijke gevoelens van veroorzaker en slachtoffer om kunt gaan. Daarna veel knutselideeën, kook- en bakrecepten, ontspanningsoefeningen en spelletjes. Over Snuiter verschenen eerder prentenboeken met thema's als verdriet, rondom werkloosheid en kanker (o.a. 'Grote boom is ziek'*). Dit is het vijfde boek in dezelfde opzet waarin je leert om te gaan met tegenslagen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461315526

Titel Per ongeluk
Auteur Nathalie Slosse
Secundaire auteur Rocio Del Moral
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Kalmthout] : Van Halewyck, 2017
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met illustraties van Rocio Del Moral. - Op omslag: met extra doe-gedeelte. - Uitgave is een initiatief van vzw Talismanneke. - Uitgave in samenwerking met Moderator forum voor herstelrecht en bemiddeling
ISBN 9789461315526
PPN 40984179X
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schuldgevoelens ; Ongelukken
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Schuldgevoelens