Koele bikkels
Boek

Koele bikkels over faalangst, stress en spanning bij kinderen (2017)/ Inke Brugman & Renate van Leeuwen, omslagbeeld en illustraties: Roger van der Weide

Ben jij soms bang voor een proefwerk of toets? Of om een beurt te krijgen? Ontdek of je faalangst hebt en wat je daaraan kunt doen. Werkboek met invuloefeningen en zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de uitgaven over 'Bikkels' (boeken die horen bij een lesmethode en trainingen om sterker in het leven te leren staan) staan spanning en stress centraal. Op een voor de doelgroep aansprekende maar ook luchtige manier wordt ingegaan op faalangst. o.a. hoe je dat herkent en hoe je ermee om zou kunnen gaan. Daarna wordt via veel oefeningen geleerd hoe kinderen deze spanningen om kunnen buigen naar spanningen die minder stress opleveren. De teksten waarin de doelgroep rechtstreeks wordt aangesproken zijn modern en niet moeilijk, de kleine cartoonachtige kleurenillustraties zijn een leuke eigentijdse aanvulling. De inhoud is ontstaan uit een training van het centrum voor zorg en onderwijs in Brabant en dus in de praktijk getoetst. Het vrij dunne boekje komt het beste tot zijn recht onder begeleiding van een volwassene. Er staan wel veel invuloefeningen in het boekje maar die kunnen ook elders worden genoteerd. Stappenplannen en werkbladen zijn gratis te downloaden vanaf een eigen website. Eerder verscheen o.a. 'Brugklas Bikkels'* (2016). Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044134223 | 66 pagina's

Titel Koele bikkels : over faalangst, stress en spanning bij kinderen
Auteur Inke Brugman
Secundaire auteur Renate van Leeuwen ; Roger van der Weide
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Garant, 2017
Overige gegevens 66 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789044134223
PPN 409100080
Rubriekscode 419.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Faalangst; Kinderen ; Stress; Kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Faalangst