Wie knipt de tenen van de reus?
Boek

Wie knipt de tenen van de reus? versjesgroeiboek voor jong en oud ([2017])/ Jan Smeekens, met illustraties van Ingrid Godon, Kristien Aertssen, Sylvia Weve

Verzameling van 120 gedichten, die meegroeien met het niveau van jonge kinderen. Met veel kleurenillustraties in verschillende stijlen. Voorlezen vanaf ca. 2 tot 7 jaar.

Recensie

Bloemlezing van ruim 120 gedichten voor jonge kinderen verschenen in een 'groeiboek'. Er is werk opgenomen van overwegend bekende jeugddichters. Motto: eenvoudig rijmpje groeit naar echt gedicht. De criteria, gehanteerd bij de selectie uit honderden bundels, zijn: geen bakerrijmpjes, verschenen vanaf 1950 tot heden en geen gedichten die eerder gepubliceerd zijn in tijdschriften en/of tv-programma's. Als leidraad is een onderverdeling gemaakt: tot 3 jaar, 4 tot 5 jaar en 5 en 6 jaar. Deze elkaar overlappende clusters onderscheiden zich door de illustraties, elk van drie verschillende vermaarde illustratoren met een specifieke stijl, variërend van vrolijk gekleurd tot zacht omlijnd in sobere tinten. Daardoor krijgt elk cluster een eigen sfeer. Ze verbeelden de veelal bekende en 'klassieke' gedichten tot in de kern, wat deze uitgave origineel en bijzonder maakt. De onderwerpen zijn willekeurig, achterin is een thematisch register opgenomen. De opzet van de samensteller: nieuwsgierig worden naar meer en het beleven van de humor in deze poëzie moet door de voorlezer gedragen worden! Ondersteunend te gebruiken bij projecten en taalstimuleringsprogramma's voor peuters en kleuters. Deze (ongewijzigde her)uitgave kreeg in 2009 een Leespluim. Voorlezen aan kinderen van ca. 2 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059088283 | 135 pagina's

Titel Wie knipt de tenen van de reus? : versjesgroeiboek voor jong en oud
Auteur Jan Smeekens
Secundaire auteur Ingrid Godon ; Kristien Aertssen ; Sylvia Weve
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Leuven : Davidsfonds/Infodok, [2017]
Overige gegevens 135 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie 1e druk: 2008 - Met register
ISBN 9789059088283
PPN 410618659
Rubriekscode Nederlands 876
Taal Nederlands
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Bloemlezingen