National treasure
DVD

National treasure ([2017])/ written by Jack Thorne, directed by Marc Munden

Een bekende komiek wordt beschuldigd van verkrachting van een minderjarig meisje, twintig jaar geleden. De zaak krijgt veel aandacht in de pers.

Recensie

Vierdelige Engelse dramaserie, gebaseerd op 'Operation Yewtree', een grootschalig onderzoek naar kindermisbruik in Engeland. Robbie Coltrane, vooral bekend als Hagrid in de 'Harry Potter'-filmreeks speelt de hoofdrol. Paul Finchley is de minder populaire helft van een komedieduo dat nationale faam had, maar nu op zijn retour is. Op een dag komt de politie hem ophalen: hij wordt beschuldigd van verkrachting van een minderjarig meisje, twintig jaar geleden. Wanneer de zaak veel aandacht krijgt in de pers, volgen meer beschuldigingen. We zien welke gevolgen de zaak heeft voor Finchley, maar ook voor zijn vrouw (Julie Walters), zijn dochter en vrienden. Nick Boers (vpro.nl) zegt dat het vooral een praatserie is, spannend, benauwend en goed geacteerd. Isabel Baneke (Trouw 20-4-'17) schrijft: '(...) De komiek blijkt geen simpel monster, (...) maar een complexe man die begrip afdwingt, en misschien zelfs wel sympathie. (...) Hoewel de plot pijnlijk genoeg niet bijster origineel mag zijn, denk ook aan bijvoorbeeld Bill Cosby, is 'National Treasure' als geheel dat wel. Het is een gedurfd voorbeeld van een alternatieve wijze om nieuws te bespreken.' Winnaar van drie BAFTA's.

Specificaties

Engels | 8711983966307

Titel National treasure
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Marc Munden ; Jack Thorne ; Robbie Coltrane ; Julie Walters
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (200 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Robbie Coltrane, Julie Walters. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma: Groot-Brittannie : Channel 4, 2016
ISBN 8711983966307
PPN 410788368
Thematrefwoord Seksueel misbruik
Taal Engels