Sprakeloos
DVD

Sprakeloos ([2017])/ een film van Hilde Van Mieghem

De wereld van een succesvole schrijver stort in wanneer zijn moeder door een beroerte haar taalvermogen en zelfredzaamheid verliest.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van Hilde Van Mieghem (Smoorverliefd; De kus), gebaseerd op het boek uit 2009 van Tom Lanoye. Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman (Stany Crets) staat op zijn kop wanneer zijn 85-jarige moeder Josée (Viviane De Muynck) een beroerte krijgt. Ze verandert van een levendige en humoristische sterke vrouw in een hoopje ellende. Intussen komt de deadline van Jans nieuwe roman dichterbij. De Vlaamse recensenten zijn kritisch. Lieven Trio (demorgen.be) schrijft dat het een uitdaging is om dit complexe boek te verfilmen, maar dat de essentie bewaard is gebleven: 'Maar om die essentie te zien, moet je wel over heel wat schoonheidsfouten heen kijken. (...) Het is zwalpen tussen realisme en surrealisme, tussen echte, levende plekken en afgelikte historische sets. Genres en stijlen lopen mekaar voor de voeten. (...)' Zij vindt dat de acteurs indruk maken en geeft de film 2 sterren.

Specificaties

Nederlands | 5414937033423

Titel Sprakeloos
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Hilde Van Mieghem ; Viviane De Muynck ; Stany Crets ; Tom Lanoye
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Paradiso Films, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (105 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Viviane De Muynck, Stany Crets. - Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Tom Lanoye - Videoversie van de film: Belgie : Caviar Content, 2017
ISBN 5414937033423
PPN 410740608
Thematrefwoord Afasie
Taal Nederlands