Boy 7
DVD

Boy 7 ([2017])/ regie Lourens Blok

Sam (17) wordt wakker met geheugenverlies in een volle rijdende metro en weet te ontkomen aan de politie. Dankzij zijn notitieboekje wordt hem duidelijk wat er allemaal gaande is. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sciencefictionthriller van Lourens Blok (Midden in de winternacht; Feuten het feestje), gebaseerd op de bestseller van Mirjam Mous. In de hoofdrollen zien we Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Ella-June Henrard, Tygo Gernandt en Halina Reijn. Een 17-jarige jongen komt bij kennis in een volle rijdende metro en weet aan de politie te ontkomen wanneer die naar zijn identiteitsbewijs vraagt. Hij is zijn geheugen kwijt, maar dankzij zijn notitieboekje komt hij erachter dat hij Sam heet en ontsnapt is uit een heropvoedingsinstituut, waar hij in opdracht van de totalitaire regering werd opgesloten. Samen met lotgenote Lara probeert Sam te achterhalen wat er gebeurd is. Ten opzichte van het boek zijn veel elementen veranderd of toegevoegd. De recensenten zijn kritisch - 'voorspelbaar, eenduidig, onevenwichtig' - Marco Weijers (Telegraaf 18-2-'15) is het meest positief en geeft 3 1/2 ster: 'verdienstelijke genrefilm (...). Het verhaal is daarbij intrigerend, maar niet altijd even geloofwaardig. Wel roepen de makers - in een licht futuristische sfeer die niet ver van de hedendaagse realiteit af staat - gevoelens van paranoia en beklemming op. Dat maakt Boy 7 grimmig en spannend.' Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel Boy 7
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Lourens Blok ; Matthijs van de Sande Bakhuyzen ; Ella-June Henrard ; Tygo Gernandt ; Mirjam Mous
Type materiaal DVD
Uitgave [Alblasserdam] : Red Square, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (88 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Ella-June Henrard, Tygo Gernandt, Yannick Jozefzoon. - Nederlands gesproken, Engels of Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een roman van Mirjam Mous - Videoversie van de film: Nederland : Lemming Film BV, (c)2015
PPN 41076325X
Genre science-fiction
Thematrefwoord Amnesie
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Amnesie