Het geheime logboek van topnerd Tycho
Boek

Het geheime logboek van topnerd Tycho over dino's, dwaalsterren en de Maker (februari 2017)/ Corien Oranje & Cees Dekker

Tycho wil uitzoeken hoe het zit met het begin van de schepping. Kun je in God geloven en in de evolutie? Verhaal met weetjes over het heelal, zwarte gaten enz. Met kleine zwart-wittekeningen. Voor (protestants-)christelijke kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De klas van Tycho (ik-figuur) wordt opgeschrikt door de inslag van een meteoriet op het fietsenhok. Dit is de start van een diepgravend onderzoek naar de oorsprong van het heelal met hulp van Tycho's oom Jeroen, een professor. Een humoristisch schoolverhaal met snelle dialogen en karakteristieke typetjes wordt afgewisseld met wetenschappelijke weetjes, herkenbaar door inkadering en typografie. Alledaagse voorbeelden maken de ingewikkelde materie voor kinderen begrijpelijk, bijvoorbeeld door het trage proces van de scheiding der continenten te vergelijken met het groeien van een nagel. Kleine zwart-witillustraties verduidelijken de evolutionaire ontwikkelingen. Ingevoegde QR-codes leiden naar interessante filmpjes. Titel knipoogt naar populaire (dagboek)series. Eigentijds door herhaald gebruik van mailtjes en appjes. De gelovige auteurs geven een toegankelijke inleiding op het niet onomstreden christelijk creationisme; de Bijbelse schepping verenigd met de evolutietheorie. Non-fictie gedeelten geven veel aanknopingspunten voor verdere studie en zijn ook functioneel voor niet gelovigen. Voorin staan korte aanbevelingen uit verschillende hoeken. (Ongewijzigde her)uitgave voor (protestants-)christelijke kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085432852 | 152 pagina's

Titel Het geheime logboek van topnerd Tycho : over dino's, dwaalsterren en de Maker
Auteur Corien Oranje
Secundaire auteur Cees Dekker
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Heerenveen : Columbus, februari 2017
Overige gegevens 152 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk: (c)2015
ISBN 9789085432852
PPN 410835587
Rubriekscode 574
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Evolutie; christelijke visie
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Evolutie