Jouw verhaal
Boek

Jouw verhaal kies een pad, vertel een verhaal ([2017])/ Madalena Matoso, tekst The Templar Company Limited ; vertaling [uit het Engels]: Saskia Peeters

Kies je held: een sprookjesprinses, of een astronaut of een inktvis. Kies dan het favoriete vervoermiddel van je held en kies wat hij onderweg allemaal tegenkomt. Zo maak je jouw eigen verhaal! Prentenboek met kleurrijke illustraties, met steeds vijf keuzemogelijkheden en prikkelende vragen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Groot formaat prentenboek (ruim A4) waarbij het de bedoeling is om, vanuit een schat van mogelijkheden, een eigen verhaallijn te kiezen. Allereerst wordt gekozen uit vijf mogelijke hoofdpersonen. Deze lijn wordt vervolgd met een herhalende beginzin linksboven op elke dubbelpagina, zoals 'Op een dag ging jouw held op reis met een...'. Daarna kan met oog en vinger opnieuw worden gekozen uit vijf verschillende opties. Die opties gaan van sprookjesachtig tot eng en alles wat daar tussen zit, zoals dieren, fantasie of sciencefiction. Voorin wordt duidelijk uitgelegd wat de 'leeswijze' dient te zijn en welke mogelijkheden het boek biedt. Rechtsonder op elke dubbelpagina staan steeds drie vragen die helpen om de fantasie van de lezer nog meer te prikkelen. De eenvoudige illustraties, getekend op een wisselend gekleurde ondergrond, zijn wel wat zielloos, maar staan hiermee een eigen interpretatie niet in de weg. Het welslagen van deze uitgave zal staan of vallen bij de begeleiding van de volwassene. Wellicht moeten ouder en kind eerst even in de opzet van het boek groeien voordat het succes ervan merkbaar zal worden. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059567948

Titel Jouw verhaal : kies een pad, vertel een verhaal
Auteur Madalena Matoso
Instelling /Templar Company
Secundaire auteur Saskia Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Fontaine Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Story path. - Big Picture Press, (c)2016
ISBN 9789059567948
PPN 411119990
Thematrefwoord Fantasie ; Verhalen
Taal Nederlands