Een huis voor Haas... ...en Muis!
Boek

Een huis voor Haas... ...en Muis! ([2017])/ Rosalinda Kightley, Nederlandse tekst [vertaling uit het Engels] van M.E. Ander

Haas en Muis zijn moe en zoeken een huis. Ze zien een fijn holletje in het gras, een bedje van bladeren en holle boom. Maar overal ligt al een dier te slapen. Dan zien ze een grot. Wie zou daar wonen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met sfeervolle, vriendelijke kleurenillustraties en kijkgaten. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Haas en Muis zijn samen op zoek naar een huis en slaapplek. Als eerste komen ze een holletje in het gras tegen. Maar daar ligt al een vos te slapen. Snel gaan ze ergens anders kijken. Dan vinden ze een bed van zachte blaadjes, maar daar liggen al twee stekelige egeltjes in. Uit angst om geprikt te worden gaan ze snel ergens anders kijken. In een oude boom vinden ze een holte, maar daar beschermt moeder uil haar slapende kuikens. Uiteindelijk wordt het al bijna donker, maar hebben ze nog steeds geen hol gevonden. Ze komen bij een grot waar een vriendelijke beer kastanjes zit te poffen. Zullen ze daar mogen wonen? Het hardkartonnen prentenboek heeft grote aantrekkingskracht door de doorkijkpagina's. Die bieden zicht op een detail van het dier op de volgende pagina, wat uitnodigt om de pagina snel om te slaan. De tekst is bondig en gedrukt in een speels lettertype. De illustraties zijn sfeervol door het gebruik van warme kleuren en ronde vormen en de vriendelijke, aandoenlijke expressie van de dieren. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051166224

Titel Een huis voor Haas... ...en Muis!
Uniforme titel Een huis voor Haas...
Auteur Rosalinda Kightley
Secundaire auteur M.E. Ander
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2017]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: A home for Hare and Mouse. - Verenigd Koninkrijk : Boxer Books Limited, 2017
ISBN 9789051166224
PPN 412599023
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wonen ; Slapen ; Dieren
Taal Nederlands