Ingenieuze en verbijsterende breinbrekers
Boek

Ingenieuze en verbijsterende breinbrekers ([2017])/ Alex Bellos, vertaling [uit het Engels]: Sarah de Waard

Verzameling van 125 wiskundige en logische raadsels uit de laatste twee millennia, met achtergrondinformatie over geschiedenis en oorsprong en oplossingen.

Aanwezigheid

Recensie

Zij die van denkspellen en raadsels houden, kunnen goed terecht in dit boek van de Amerikaanse journalist Bellos met 125 hersenbrekers uit de laatste twee millennia, samen met achtergrondinformatie over geschiedenis en oorsprong. De raadsels komen merendeels uit Europa en het Verre Oosten en zijn wiskundig en logisch van aard. Sommige raadsels zijn overgeleverd, andere zijn ontwikkeld in de loop der tijd. De hele moeilijke zijn aangegeven met een apart symbool. Bellos heeft ze ondergebracht in de groepen logische, meetkundige, praktische raadsels, met rekwisieten en cijferspelletjes voor puristen. De voorbeelden zijn toegelicht met allerlei soorten tekeningen, schema's, cijferreeksen en tabellen. En gelukkig, de tweede helft van het boek bevat alle antwoorden met vrij uitgebreide toelichtingen. Achterin is er als een soort index een lijst van alle raadsels met een opmerking over de oorsprong opgenomen.

Specificaties

Nederlands | 9789462985711 | 354 pagina's

Titel Ingenieuze en verbijsterende breinbrekers
Auteur Alex Bellos
Secundaire auteur Sarah de Waard
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : AUP, [2017]
Overige gegevens 354 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Can you solve my problems? : a casebook of ingenious, perplexing and totally satisfying puzzles. - Guardian Books, 2016
ISBN 9789462985711
PPN 411774905
Rubriekscode 510.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Puzzels
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Puzzels