American gods
Boek

American gods = Amerikaanse goden ([2017])/ Neil Gaiman, vertaling [uit het Engels]: Hugo Kuipers

Een Amerikaanse ex-gevangene ontmoet een mysterieuze man met wie hij door de Verenigde Staten trekt; samen maken ze kennis met allerlei gereïncarneerde goden.

Recensie

Twee dagen voordat Shadow Moon wegens goed gedrag na drie jaar zal vrijkomen uit de gevangenis moet hij bij de directeur komen en hoort dat zijn vrouw Laura bij een verkeersongeluk is omgekomen. Hij mag dan naar huis, voelt zich in het vliegtuig heel verloren en raakt aan de praat met een oudere, vreemde man die meneer Wednesday heet en hem werk aanbiedt als beveiliger/klusjesman. Shadow aarzelt, maar neemt het aanbod aan. Na Laura's begrafenis, waar hij dingen over haar hoort die hij niet had willen weten, trekt hij met zijn baas door de VS en maakt veel wonderlijke dingen mee, die duidelijk maken dat Wednesday de oude god Odin is en raken ze betrokken in een strijd tussen oude en nieuwe goden. De Britse, in de VS wonende auteur (1960) van SF, fantasy en comics, schreef bekroonde romans. Deze titel werd meermaals bekroond (o.a. met de Hugo, Nebula en Bram Stoker prijs voor beste roman van 2002), in veel talen vertaald en in 2017 verfilmd voor de tv. Hij toont zich in deze uitgebreide, goed vertaalde jubileumuitgave een meesterverteller die veel van de mythes en feiten van de Amerikaanse geschiedenis verwerkt in een geweldig boek dat lezers die de VS kennen zal meeslepen. Met inleiding door de auteur, interview met de auteur, vragen voor leesclubs, essay en verantwoording.

Specificaties

Nederlands | 9789022568699 | 715 pagina's

Titel American gods = Amerikaanse goden
Uniforme titel Amerikaanse goden
Auteur Neil Gaiman
Secundaire auteur Hugo Kuipers
Type materiaal Boek
Editie Herziene en uitgebreide editie;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2017]
Overige gegevens 715 pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2002 - Vertaling van: American gods. - London : Headline Feature, 2001
ISBN 9789022568699
PPN 383740916
Genre science-fiction
Taal Nederlands