Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Leeft het?
Boek

Leeft het? ([2017])/ Abbie Dunne, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Corian Linnemans

Jij leeft, planten en dieren ook. Je stoel leeft niet. Ontdek dat alles wat leeft kan bewegen, groeien en jonkies krijgen. Met grote kleurenfoto's, vertelwoorden (voor o.a. vergroten woordenschat) en een website met o.a. een luisterversie. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Planten en dieren leven, maar bv. zand niet. Alles wat leeft, heeft energie nodig en kan bewegen, groeien en zich voortplanten. In vier hoofdstukken wordt bij deze aspecten stilgegestaan. De beknopte informatie is gericht op jonge kinderen en bedoeld als eerste kennismaking. Op elke dubbele pagina staat een tekst van zo'n zeven zinnen in een grote letter. Bij elk hoofdstuk staan zo'n zes 'vertelwoorden'. Die zijn vooral bedoeld om de woordenschat te vergroten, maar je kunt ze ook gebruiken om het verhaal in eigen woorden te vertellen. Uitleg over moeilijke, in de tekst vetgedrukte, woorden staan in de woordenlijst. Op de rechterpagina staan duidelijke paginagrote kleurenfoto's. Afgesloten wordt met een onderzoek naar wat wel en niet leeft, enkele testvragen en verwijzingen naar filmpjes op o.a. schooltv.nl , boeken van dezelfde uitgeverij, twee vragen over het onderwerp en een register. Via een code uit het boek kun je terecht op een website, waarop o.a. een luisterversie staat en links naar fimpjes. Verscheen in de subserie 'Dieren-weetjes'* van de overkoepelende reeks 'Vertel maar'. In oblong formaat uitgegeven, waardoor vooral de foto's, ook in groepjes, goed tot hun recht komen. Een van de weinige boeken over een niet makkelijk maar boeiend thema. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755841 | 24 pagina's

Titel Leeft het?
Auteur Abbie Dunne
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Living or non-living?. - North Mankato, Minnesota : Capstone Global Library Limited, (c)2017. - (Life science)
ISBN 9789461755841
PPN 408335432
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dierkunde
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dierkunde

Relaties/Serie

Dieren-weetjes
Boek

Dieren-weetjes (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Abbie Dunne
Vertel maar
Boek

Vertel maar (2017-...)

vol.
Uitgeleend