Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Vogels op de cm2
Boek

Vogels op de cm2 266 soorten vogels van Nederland op postzegels uit 109 landen (maart 2017)/ samengesteld door Peter Müller en Tom Loorij

Themaverzameling postzegels met afbeeldingen van 266 in Nederland regelmatig voorkomende vogelsoorten, met gegevens van de vogels over onder andere voorkomen, aantallen en trend, en van de postzegels over land en jaar van uitgifte, wijze van uitgifte, reden van uitgifte en ontwerper.

Aanwezigheid

Recensie

Postzegels hebben vaak prachtige afbeeldingen; er wordt dan ook veel op thema verzameld. In dit boek wordt het thema 'vogels van Nederland' gecombineerd met ornithologische gegevens; het resultaat is een vogelboek waarin de illustraties uit afbeeldingen van postzegels bestaan. De 266 vogelsoorten die met enige regelmaat in Nederland voorkomen, zijn voorzien van tekst over status, leefomgeving, voorkomen, aantallen en trend (gebaseerd op gegevens van Sovon); de gegevens bij de postzegels bestaan uit land en jaar van uitgifte, wijze van uitgifte, reden van uitgifte, ontwerper en bijzonderheden. In afwijking van normale vogelgidsen staan de vogels niet op geslacht, maar alfabetisch gerangschikt op Nederlandse naam, en bij de ornithologische beschrijvingen ontbreken gegevens over bijvoorbeeld kleur, grootte en zang. Het boek is fraai uitgevoerd in oblong formaat met linnen kaft, speciaal papier en leeslint. Het boek geeft een mooi beeld van een complete themaverzameling postzegels; de vogelgegevens tonen hoe het met de Nederlandse vogelstand gesteld is; interessant dus voor vogelminnende filatelisten. Met literatuuropgave en verwijzingen naar websites.

Specificaties

Nederlands | 9789081388702 | 549 pagina's

Titel Vogels op de cm2 : 266 soorten vogels van Nederland op postzegels uit 109 landen
Auteur Peter Müller
Secundaire auteur Tom Loorij
Type materiaal Boek
Uitgave Den Haag : Uitgeverij Müller, maart 2017
Overige gegevens 549 pagina's - illustraties - 13 × 18 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789081388702
PPN 408084391
Rubriekscode 623.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Diermotieven; Postzegelcatalogi ; Vogels; Nederland
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Postzegelcatalogi