Te gast in Myanmar
Boek

Te gast in Myanmar (mei 2017)/ samenstelling en redactie Kees van Teeffelen, auteurs Aline van der Meulen, Bibi Dumon Tak, Sarah Haaij, René van Helvoort, Ate Hoekstra, Hans Hulst, Naing Yee Mar, Wilmy Sijben

Opstellen over het dagelijkse leven bestemd voor de reiziger die een eerste indruk wil opdoen, aangevuld met toeristische informatie.

Aanwezigheid

Recensie

De serie 'Te gast in' verschijnt alweer enige tijd in een nieuw jasje. Het formaat van de boekjes is klein geworden en de uitgaven zijn volledig in kleur uitgevoerd. Het concept dat in de uitgaven een aantal persoonlijke verslagen zijn opgenomen van journalisten, antropologen, historici e.d. die het land hebben bezocht, is hetzelfde gebleven. Zo kan de aspirant-reiziger een indruk krijgen van diverse aspecten van een land. De informatie geeft vooral de couleur locale weer. Aan het einde van de boekjes is een klein katern met praktische informatie opgenomen: taal, tijdsverschil, omgangsvormen, souvenirs, gezondheid. Boekentips en websites besluiten de gids. Vooral leuk ter oriëntatie; niet ter vervanging van een reisgids. In dit deeltje zijn tien bijdragen opgenomen over o.a. Myanmar, handelsverleden, hervormingen en ook over de hiphopscene. De auteurs hebben allen affiniteit met Myanmar en hebben het land bezocht of bewoond. De korte impressies zijn geïllustreerd met kleurenfoto's.

Specificaties

Nederlands | 9789460160714 | 80 pagina's

Titel Te gast in Myanmar
Uniforme titel Myanmar
Secundaire auteur Kees van Teeffelen ; Aline van der Meulen
Type materiaal Boek
Editie 2de druk;
Uitgave Nijmegen : Uitgeverij Informatie Verre Reizen, mei 2017
Overige gegevens 80 pagina's - illustraties - 17 cm
Annotatie 1e druk: 2013 - Met literatuuropgave
ISBN 9789460160714
PPN 410698989
Rubriekscode Myanmar 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Myanmar; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Myanmar

Relaties/Serie

Te gast in ...
Boek

Te gast in ... (1988-...)

vol. Myanmar
Uitgeleend