Sevilla
Boek

Sevilla ([2017])/ Michelin, vertaling [uit het Frans]: Valérie Maes ; redactie: France Bourboulon, Dominique Camus, Alexandra Didier, Mathieu Guillochon, Maria Guterriez-Alonso, Mélanie Lemaire, Matilde Miñon, Pierre Plantier, Alejandro Pietro de Vega, Claire Rideau, Natacha Sardou

Recensie

Deze reisgids voor een weekendje Sevilla maakt deel uit van de reeks 'De Groene Reisgids weekend', die qua opzet en vormgeving aansluiten bij de klassieke 'Groene Gidsen', maar focussen op citytrips en een compacter formaat hebben. Na een deeltje over aankomen in Sevilla volgen enkele algemene hoofdstukken: informatie voor het voorbereiden van de reis, praktische informatie (vervoer, uit eten) en een evenementenkalender. Het volgende deel bespreekt de bezienswaardigheden per wijk, van de kathedraal, Real Alcazar, het centrum en Isla de la Cartuja. Dat alles wordt gewaardeerd met sterretjes. Daarna krijg je een overzicht van de beste adressen om te overnachten, iets te eten of te drinken, te winkelen of uit te gaan. Ten slotte is er een deel met informatie over het Spaanse levensritme, flamenco en ambachten en een woordenlijst. Achteraan volgt een index. Op de uitklapbare voorflap een plattegrond met de wijken, op de achterflap een metrokaart en een uitneembaar stadsplan. Overzichtelijke lay-out met een functioneel kleurengebruik en een schreefloze letter. Verlucht met kaartjes, kaders met achtergrondinformatie en kleurenfoto's. Een beknopte, maar handige gids. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789401439688 | 143 pagina's

Titel Sevilla
Uniforme titel De Groene Reisgids weekend Sevilla Weekend Sevilla
Instelling /Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin
Secundaire auteur Valérie Maes ; France Bourboulon
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2017]
Overige gegevens 143 pagina's - illustraties, plattegronden - 16 cm - stadsplan
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Tielt ; Arnhem : Lannoo, 2011 - Met register - Vertaling van: Séville week-end. - Paris : Michelin. - (Le guide vert)
ISBN 9789401439688
PPN 410835609
Rubriekscode Spanje 996.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sevilla (stad); Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Spanje (Sevilla)

Relaties/Serie

Groene gids weekend
Boek

Groene gids weekend (2010-...)

vol. Sevilla
Uitgeleend