Het stoere Ketnet bouwboek
Boek

Het stoere Ketnet bouwboek knutsel zelf een auto, een katapult en een vulkaan ([2017])/ Hilde Smeesters, fotografie Stefanie Faveere

Knutsel een bootje van kurk of maak een echte vulkaan. Stapsgewijze uitleg van meer dan veertig projecten met eenvoudige materialen als rietjes, ballonnen en karton. Met kleurenfoto's van de knutsels. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hilde Smeesters heeft, na tal van kook-, knutsel- en handwerkboeken, een nieuw knutselboek samengesteld: stoere bouwwerken die met eenvoudige middelen door kinderen zelf gemaakt kunnen worden. Maak je een knikkerdoolhof of een raket, of toch liever een gipsafdruk? Bij ieder bouwwerk staan duidelijke instructies ('Dit heb je nodig' en 'Zo maak je het') en kleurenfoto's, en dat maakt het bouwen makkelijk. In een kader staat steeds een toepasselijk weetje, bijvoorbeeld over fossielen of chemische reacties. Bij een aantal bouwsels wordt de jonge knutselaar geadviseerd hulp van een volwassene te vragen, bijvoorbeeld bij het op maat zagen van hout en het boren van gaten. Sommige bouwsels zijn eenvoudig of handig; andere hebben een spannend resultaat. Bevat een inhoudsopgave en een lijst met benodigde gereedschappen met een uitleg erbij; er is geen register. De lay-out is speels, maar ook onrustig. De paginanummers in dit veelkleurige leerzame boek zijn erg klein en dat betekent zoeken waar een nieuw bouwproject begint. Stevige uitgave met ca. 4 pagina's per bouwwerk. Geschikt voor thuis, de opvang of op school. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401441230 | 168 pagina's

Titel Het stoere Ketnet bouwboek : knutsel zelf een auto, een katapult en een vulkaan
Auteur Hilde Smeesters
Secundaire auteur Stefanie Faveere
Type materiaal Boek
Uitgave [Tielt] : Lannoo, [2017]
Overige gegevens 168 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
ISBN 9789401441230
PPN 410861804
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Handenarbeid
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Handenarbeid