Rectify. Season 4
DVD

Rectify. Season 4 ([2017])/ Ray McKinnon

Daniel Holden heeft 19 jaar in de dodencel doorgebracht voor de moord op zijn vriendin. Door nieuw DNA-bewijsmateriaal komt hij vrij en moet zijn draai zien te vinden in een wereld die hem vreemd is en waar het wantrouwen groot is.

Recensie

Vierde en laatste seizoen van een Amerikaanse thrillerserie met in de hoofdrol Aden Young als Daniel Holden die op 18-jarige leeftijd ter dood veroordeeld werd voor de verkrachting en moord op zijn 16-jarige vriendin Hanna. Negentien jaar brengt hij door in de dodencel, maar door nieuw DNA-bewijsmateriaal komt hij op vrije voeten en keert terug naar zijn moeder in een klein stadje in Georgia. Daniel kan moeilijk wennen aan zijn nieuwe leven en (nieuwe) familie en wordt door veel mensen in het stadje met argwaan bekeken. Dankzij zijn zus is het vonnis vernietigd, maar nu wordt hij verbannen uit Georgia en moet op eigen benen leren staan. De vraag blijft: wat is er werkelijk gebeurd tijdens de nacht dat Hanna werd vermoord? Jo Smets (demorgen.be): '(...) Hoe naturalistisch de show ook lijkt, de vertelling is poëtisch, met een compromisloze traagheid van tempo en een focus op de eenvoudigste menselijke acties en interacties, die een sacraal karakter krijgen. Subtiliteit en nuance zijn de sleutelwoorden, in dialogen, dramatische opbouw en ensemblespel. Aden Young voert de cast briljant aan als Holden. (...)' De serie werd zeer goed ontvangen en ontving verschillende nominaties voor o.a. actrice Abigail Spencer. Acht afleveringen.

Specificaties

Engels | 8711983966253

Titel Rectify. Season 4
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Patrick Cady ; Aden Young ; Abigail Spencer ; J. Smith-Cameron
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2017]
Overige gegevens 2 dvd-video's (8 × 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Aden Young, Abigail Spencer, J. Smith-Cameron. - Regisseurs onder andere: Patrick Cady. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma voor de Sundance Channel: Verenigde Staten : Gran Via Productions, 2016
ISBN 8711983966253
PPN 410867225
Taal Engels