Formule 1
Boek

Formule 1 het talent, de ambitie, de ego's, het geld en de macht ([2017])/ André Hoogeboom, eindredactie en lexicon: André Venema

Verhalen en anekdotes met een Nederlands tintje over een recente periode in de Formule I waarin er veel mankeerde aan kwaliteit en veiligheid.

Aanwezigheid

Recensie

Ons jonge vaderlandse talent Max Verstappen heeft door zijn entree, aanwezigheid en optreden op allerlei gebied de nodige furore gemaakt en bewerkstelligd dat er sindsdien een groot aantal extra boeken zijn verschenen waarin zijn persoon en/of de Formule I, in welke zin dan ook, het hoofdonderwerp is. Max Verstappen en zijn huidige collegae zijn de hoofdpersonen in een Formule I-circus waarin de kwaliteit van de deelnemende auto's en met name ook de veiligheid van auto's en rijders in de laatste decennia vrijwel gemaximaliseerd is. Daar waar de begrippen politiek, geld(gebrek), macht en connecties nog steeds en onveranderd een grote rol spelen, was het in het relatief recente verleden een uiterst gevaarlijke sport met veel (ook dodelijke) ongelukken. De mooie verhalen en anekdotes, alle met een Nederlands tintje, in deze uitgave vertellen heel erg boeiend over deze recente periode waarin er veel mankeerde aan kwaliteit en veiligheid in de Formule I. Voor de talrijke liefhebbers zeer de moeite van het lezen waard. Bevat katern foto's in zwart-wit en kleur. Met lijstjes wereldkampioenen en Nederlandse deelnemers in de Formule I, verklarende woordenlijst en literatuuropgave.

Specificaties

Nederlands | 9789045212340 | 224 pagina's

Titel Formule 1 : het talent, de ambitie, de ego's, het geld en de macht
Auteur Andre Hoogeboom
Secundaire auteur André Venema
Type materiaal Boek
Uitgave Uithoorn : Karakter Uitgevers B.V., [2017]
Overige gegevens 224 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - foto's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789045212340
PPN 409140163
Rubriekscode 618.61
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Grand-prixautoraces
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Autosport